Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?

ИТН са на кантар, но под чертата при вот за парламент
Обновена: 12 апр 2024 09:33 | 12 апр 2024 09:18, Александър Попов
276
Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с 8% на ПП-ДБ, каква е изненадата?
Кадър: bTV

Ако парламентарните избори бяха сега, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще бъде над 8% пункта, показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.

За ГЕРБ биха гласували 25,5%, а за ПП-ДБ - 17,1 на сто.

Третото място е за ДПС с резултат 11,8%.

Партията на Костадин Костадинов е на второ място при подреждането спрямо всички анкетирани, но сред гласуващите "Възраждане" е четвърта по ред - с 10,3 процента.

БСП събира подкрепата на 8,7 на сто.

Според проучването "Има такъв народ" е под прага за влизане - с 3,9 процента сред гласуващите.

Избирателите като цяло дават оценка 2,7 по шестобалната система на 49-ото Народно събрание. 2,8 е оценката за кабинета „Денков“. При отделните избиратели оценките не са много по-високи. Избирателите на ПП-ДБ посочват, че оценката им за кабинета е 4,2, а тези на ГЕРБ-СДС – 2,8.

41% от анкетираните посочват, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори през юни, а 12% са категорични, че няма да го направят.

Доверието в институциите през последните месеци постепенно спада. Доверието в Народното събрание през септември е било 15%, докато през март – 9%. Това в правителство през септември е било 21%, а сега е 14%.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет ЛИНКС". То е проведено сред 1046 души над 18 г. между 30 март и 7 април, чрез пряко-лично интервю и онлайн анкета.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: избориМаркет ЛИНКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със купуване на гласове може и да води
176
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е направил най много за България - Радев, Слави, Костадинов, Корнелия , Асен?! Единственото Бойко Борисов! От както го свалиха с преврат, държавата отиде в урвата!
175
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма как нормален човек да гласува за ГЕРБ и ДПС.
174
3
 
10
 
! Отговори
Андрей преди 1 месец
Разликата ще става още по-голяма, ПП-ДБ стават все по-зле.
173
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хаха Ала-балата на обратното място я търси.
172
1
 
1
 
! Отговори
До хаха преди 1 месец
Ами ,излез от гетото.
171
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 1 месец
ПП са като стадо биволи върху покрива на партийния дом и човек се чуди как тия г-ов еда са се качили толкова високо.
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ДБ спринтират надолЕ
169
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Бойко Бойко победител!
168
0
 
3
 
! Отговори
Михаела преди 1 месец
Дали долара няма да обърне тези прогнози, все пак тя е водеща.
167
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичкото гербаджия и депесар e ВПРЕГНАТО да плюе ПП-ДБ. Лойко се опитва да ги унищожи, но ще види че сметките му не излизат.
166
2
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Ако ПП-ДБ, при тая омраза към тях получат 17%, значи, голяма "ала-бала" е паднало. Аз, лично не познавам човек, който да не ги мрази (не става въпрос да ги подкрепя). Но, все пак, аз не контактувам често с ЛГБТ средите. Там, нещата са по- различни. Зелено-розовата мафия е малка, но дисциплинирана организация, която при ниска избирателна активност става важен фактор в политиката.
165
3
 
6
 
! Отговори
Гришата НаГанчев преди 1 месец
До Чудя се: Какво ти е чудно. Когато се появи истинска алтернатива, от хора на които основната цел не е да казват, кой , колко е лош, а как ще оправят нещата и го докажат се дела, ще спрем да гласуваме за ГЕРБ. До тогава това е положението, избираш най-малкото зло. Летеца като ви доведе тия климбари доволен ли си?
164
5
 
8
 
! Отговори
Истината!!! преди 1 месец
ГЕРБ за 12 години Не построиха Една цяла магистрала!!!! Строиха някакви стадиони в глухи села, където няма млади хора, строиха Арена Бургас, която е символ на Корупцията и глътна двойно повече милиони и пак не работи, държаха умишлено пенсии и минимална заплата ниски, за да има за техните кръгове да крадат, станаха милионери за сметка на мизерстващия народ, строиха Турски поток с Наши пари, за да се подмажат на Путин...!!!
163
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махнаха Бойко, дойде Радев, пълно безвремие, Слави само праща държавата на избори и референдуми, маса пари се потрошиха, дойдоха пп, обучиха пудели да им носят пари, само с Герб има стабилност!
162
3
 
5
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Този път раничко спуснаха сводката от Посолството. Явно софтуерът вече е готов. За да не стават грешки, като на местните избори. Само така мога да си обясня процента на ППДБ, след всичките им простотии. Пък и този на ГЕРБ донякъде.
161
9
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 1 месец
Само ИТН може да свърши някаква работа за хората!
160
5
 
6
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Кой гласува за Мутрата Боко и за Мафиота Шиши санкциониран за корупция по Магнитски? Кой?!
159
4
 
7
 
! Отговори
555 преди 1 месец
ГЕРБ за 12 години построиха пътища,магистрали,стадиони,спортни зали, детски градини и площадки ,балкански поток от който имаме постоянен дивидент и мн. др. и всичко това с "откраднатите милиарди, кюлчета и пачки в чекмеджета"на Бойко. Какво ни остави ПП-грънци и таратанци и за капак свръхдефицит. Честита ви "велика" промяна.
158
6
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Тези, които гласуват за ГЕРБ и ДПС трябва да си прегледат главите!