Спец акция

Разказ за заловени опасни терористи, контрабандисти, глисти и други ”исти”
21 мар 2005 13:57,
Спец акция
През уикенда медиите оповестиха невероятно количество информация за проведена спец акция на полицията за разбиване на наркомрежа. В акцията били задържани около шестима души с три таблетки амфетамини и торбичка марихуана.

“Опасните престъпници” са заловени в кафене, а новината бе оповестена толкова патетично и гордо, че зрителят остава с впечатлението, че е арестуван контрабандист на 1 тон кокаин от Аруба или поне масов убиец.

Затова нищо чудно скоро да чуем някоя такава история:

СДВР, в сътрудничество с пожарна и аварийна безопасност, Гражданска защита и конна полиция заловиха терористи, пренасяли контрабанден аспирин.

Спецакцията е била проведена в Мадарската градинка, а аспиринът бил скрит под катерушка. Престъпниците били заловени в момента на закопаването на последните блистери от лекарството, използвайки лопатката на 4-годишния Момчил, който живее в съседна кооперация и е бил доведен от баба си на разходка.

По разкази на очевидци, за залавянето на престъпниците помогнал неистовият рев на детето, след като наглите терористи му задигнали уреда за копаене.

Според неофициална информация ацетил-салициловата киселина е била предназначена за незаконно производство на лютеница в къщата на 98-годишния Х. Щ. от Своге. Няколко часа по-късно от полицията оповестиха, че са разбили и мрежа за контрабанда на чушки и пипер, очевидно свързана с производството на лютеницата-менте.

Пиперът бил скрит в тайник, намиращ се в ауспуха на нелегално притежавания от Х. Щ. жълт “Москвич”, с пренабити номера на рамата. Тепърва ще се установява кой е законният собственик на автомобила и има ли той /собственикът/ връзка с контрабандата на лютеница и аспирин.

След обиска в къщата на фалшивия производител са открити още: няколко кашона захар на бучки, английска сол /поради липсата на нормална, йодирана/, оцветители и неизправен чушкопек без маркировка от производител.

Малко по-късно спец силите открили в тайник, намиращ се във външната тоалетна на Х. Щ,. чувал с фалшиви етикети, на пръв поглед наподобяващи тези, които се слагат на бурканите с лютеница “Хорце”.

В таванско помещение са открити и кашони с превръзки, които очевидно са били контрабандни и предназначени за продаване на “черно”, тъй като имали само по едно крилце.

Засега не е изяснена цената, на която са се предлагали превръзките и МВР умолява гражданите, които имат информация за санитарните материали или са си купували от тях, да се свържат с най-близкото поделение на полицията. Анонимността им е гарантирана.

Тъй като не е ясно дали превръзките имат нещо общо с лютеницата менте, е назначена балистична експертиза, която да установи евентуалната връзка.

За съжаление, ръководителят на мрежата - 98-годишният Х. Щ., е успял да се изплъзне на отряда за борба с тероризма, докато той /отрядът/ вадел чувала се етикети от тайника. На логичния въпрос защо служителите от конна полиция не са се втурнали да го догонят, МВР пояснява, че един от конете се спънал в кашон с буркани и си счупил крака, а останалите животни се подплашили от трясъка на счупено стъкло и побягнали в посока Искърското дефиле с полицаите на гръб.

Смята се, че престъпникът е успял да хване минаваща в района теснолинейка и в момента е в неизвестност. МВР предупреждава, че мъжът е особено опасен, агресивен и въоръжен с бастун. Призовават се гражданите, които разполагат с информация за издирвания контрабандист, отново да отидат в най-близкото поделение на полицията. Анонимността им пак е гарантирана.

Заради проявената храброст и смелост на полицаите, МВР ги награди с повишаване в чин, едноседмичен отпуск и по един буркан контрабандно сладко от смокини от резервите на конфискуваните от ведомството стоки при различни спец акции, провеждани през годината.

Обмисля се и вариант президентът да ги награди на специална церемония с орден Стара планина I степен за особени заслуги към държавата и обществото.

Полицията гордост допълва, че гражданите на Република България могат да спят спокойно, тъй като МВР бди за тяхната сигурност и безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание