Мило дневниче

Опис на събитията в последните дни, сред които отмяна на концерта на Дненифър Лопез, акция на МВР срещу потребители на mp3-ки, а в рекламните паузи – няколко земетресения
12 май 2006 15:10,
Мило дневниче
Илюстрация: Корбис
Напоследък се случиха толкова интересни неща, че започнах да си мисля, че трябва да правя някакъв обзорен материал за деня, в който да включвам най-горещите неща. Нещо като „мило дневниче“.

Онзи ден си плувам в басейна или по-точно се блъсках като коматозен тюлен в околните плуващи, тъй като един приятел ми услужи очила, омазани с мазут, и трябваше да включа някое от резервните си сетива, за да се ориентирам в басейна.

Та нося се аз из хлорната шир и си мисля дето в последните месеци толкова хубави неща се случват у нас.

Първо, дойдоха НАТО-вци и още някакви божества и им показахме, че сме повече от способни да ги опазим живи и здрави, особено в контекста на това, че Кондолийза Райс кацна в София и малко след това стана земетресение, не че искам да правя паралел между двете.

В рамките на посещението подписахме и за военните бази, което е прекрасно, щото напоследък хич не спях спокойно и нощем се будех, облята в студена пот, а очевидци дори твърдят, че съм крещяла насън копнежа си по базите.

Междувременно се подготвяхме и за пристигането на латино поп дивата, звездата, горещия секссимвол и еманация на певчески, танцови и артистични умения Дженифър Лопез, известна още като Джей Ло.

Поради факта, че е всичко това, което описах в по-горното изречение, тя отложи концерта си за 23 май, а най-накрая чистосърдечно го отмени.

В промеждутъците станаха още няколко земетресения, някои в Гоцеделчевско, други в района на Калотина, но не вярвам това да е отказало Дженифър.

След няколко дни стана ясно, че агенцията, която подготвяла посещението на Джей Ло тука, била потрошила сума ти пари, за да я прикотка. В сметката се включвала и поръчка на американски семки /!!!/ - да, слънчогледово семе, от това, дето бабите продават пред стадиона, на стойност 4000 долара.

Не ми стана много ясно как латино дивата ще изплюска семки за 4 бона, но това си е неин проблем, може би пие Мезимфорте и ги смила по-лесно.

Извън семето, Джей Ло поискала и лилии, стая в бяло и специални свещи, което предполагам, че също й е било осигурено. Аз ако бях, щях да й кажа, че предлагам само бръшлян, шибой, сладка папрат и белоцветен дебелец, а за специални случаи - зърнести пърхутки.

Точно затова обаче не аз организирам посещението на Дженифър Лопез, която сега ще бъде съдена от нас и още няколко държави, в които тя не пожела да стъпи.

Предлагам средствата от евентуално спечеленото дело да бъдат вложени в плантация за американски семки, та в бъдеще да не се харчим толкова яко поне за това.

В същия ден пък взривиха клубчето на „Атака“ във Варна, от което му паднаха прозорците, а Волен Сидеров веднагически се хвана като удавник за сламка и характеризира случилото се като „терористичен бомбен акт“. Малко му остана да го сравни с 11 септември, но по неизвестни за мен причини не го направи.

Но затова пък обвини вътрешния министър, че е набъркан в поръчкови убийства в Плевен. Имам усещането, че искаше да го обвини и за цунамито в Югоизточна Азия, както и за хранителния взрив в Разград вследствие на консумация на недопечена кравешка наденица преди десетина дни.

Междувременно пак имаше земетресение, но това вече не прави впечатление никому. Пó ми е несвойствено като няма земетресения.

В Сливен пък, не знам дали по време на труса или след това, малко по-обидчив шофьор опукал няколко на един пешеходец, имал неблагоразумието да му направи забележка за опасното шофиране в градски условия.

Тези своеволия обаче няма да просъществуват, след като дойдат военните бази, така че който иска да бие пешеходци, да побърза, щото след това ще му е невъзможно. Пешеходците от своя страна могат да се оплачат на арменския поп и да подадат жалба в МВР, по избор.

В МВР обаче надали ще им обърнат внимание, тъй като в момента следят кой е изтеглил последния хит на Преслава под формата на незаконна mp3-ка.

Освен това полицаите се готвят и за масово налагане на глоби на нещастните шофьори, които не са имали физическата издръжливост да изчакат на 12-часова опашка, за да им бъдат сменени номерата.

Малко е недообмислен тоя процес с регистрационните табели. От МВР можеха да организират едни курсове на хората, на които да ги учат да издържат по няколко денонощия без ядене, пиене и други важни физиологични процеси и така смяната на табелите щеше да минава с песен.

За капак на цялата прекрасност, която ни е обвила, идват и двата мола. Не става въпрос за материално отговорно лице, а за търговски център с разгъната площ от деветстотин седемдесет и седем декара, където ще има триизмерни кина, химическо чистене, супермаркети, може би и космодрум.

Единият мол вече бе открит с балони и цветя, другият предстои да му се случи същото. За да сте в крак с тренда и да го артикулирате правилно, тренирайте. Произнася се мол, като "о"-то малко прелива в „а“. Транскрипция: [mɔ:l]

След всичко това, единственото, което ми липсва в стройната последователност на събитията, е едно земетресение. Чакам Шпонхоер, Карник и Медведев да се включат, а дотогава се оттеглям, за да сметна колко семки струват 4000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание