Оф! Поредният day off*

Разказ с научнофантастични елементи, посветен на американския президент, работните дни и тяхното отработване
30 май 2007 18:58,
53
Оф! Поредният day off*
Илюстрация: СВ

Понеже знам, че много работни дни ви се струпаха напоследък /последните два месеца особено/, сега ще ви зарадвам с нещо свежо. Само че – единствено софиянци. За другите – сори, Евдокио, ама следващия път.

Значи. Много е вероятно на 11 юни, понеделник, столичани да изпаднат в принудителен отпуск, тъй като ще имат важен гост. Отдалече.

На 10 юни у нас ще кацне емблематичната за световния мир политическа фигура, наречена Джордж У. Буш.

Той не само ще кацне, но и ще удостои географските ни ширини с харизматичното си присъствие за около 48 часа, 13 минути и някакви секунди. Да не бъдем дребнави.

Джордж У. Буш ще маа гащи по прилежно измитите български улици и тротоари.

Метафорично казано, естествено – не си представяйте, че американският лидер ще скокне до пазарчето на Ситняково, за да си купи къси чорапи и кюстендилски череши, които след това да оплакне на чешмата на близкото площадче в подкрепа на българо-американския консенсус.

Джордж У. Буш ще се среща с видни държавници, ръководители, политици. Ще се ръкуват страстно, ще се тупат по раменете и където още там се тупат.

След това лидерът ще бъде отведен някъде да яде, за да му покажем българското гостоприемство, богата душевност и други традиционни български добродетели.

Най-вече гювеча, кюфетата с лук и пазарджишкия първак. 

Всъщност не, sorry. Първак за Джордж няма да има, щото той е въздържател - по лични причини, които са строго класифицирана информация по силата на Първата поправка на Конституцията и Втората алинея на Лора. Лора Буш, имам предвид, не Крумова. Така че Джордж ще пие лемонейд.

Възможно е да бъде поканен и при Слави /щото там президентите си ýмрат да ходят/, който вероятно ще го попита дали някога той, Джордж, е слушал радио „Хоризонт“, а Джордж ще каже „Ноу, защото аз рейдио не слушам. Гледам онли „Шоуто на Слави“.

Съвсем окей ще е и през Мюзик айдъл да мине, където дéцата ще му изпеят американския химн, аранжиран специално за случая като Дунавско хоро в седем осми и – за радост на Глория – придружен от брилянтна орнаментика и вибрато.

За да може цялата тая натоварена програма да мине тип-топ, Джордж У. Буш трябва да бъде опазен от:

терористичен акт

сблъсък с врачки пред бившия мавзолей /които, понеже не са длъжни жените да знаят кой е Джордж Буш, най-вероятно ще му набутат коренчета от живовляк в ръцете и ще го посъветват да си ги тури под възглавницата, за да се ожени, шото е свестно момче/

фрактура на десния глезен - в случай, че се спъне в крива плочка на булевард „Стамболийски“, а той ще се спъне, щото гореописаните врачки ще са го урочасали, пък с тея протести на лекарите в „Пирогов“ Джордж ще бъде гипсиран га му цъфнат вашингтонските налъми и то само ако е здравноосигурен

задавяне с недопечен картоф в гювеча.

За тая цел /да бъде опазен, а не да се задави със самоковски картоф/, столицата ще бъде задръстена от полицаи, снайперисти и гардове на Сикрет сървис, ФБР, ЦРУ, а най-вероятно и Хорейшио от „Местопрестъплението Маями“ ще дойде да помага, за да търси подозрителни косми и ДНК.

В небето от коприна пък ще има хеликоптери и самолети, които ще гарантират въздушната сигурност на госта, стига Агенцията за борба с градушките да не е решила точно в тоя момент да разбива градоносни облаци.

Така че, и сами виждате - тежък се очертава да е понеделник, 11 юни.

Затова кметът предложи той да бъде неработен ден за софиянци.

Все още не е ясно дали и този неработен ден ще бъде отработван някоя от следващите съботи. То не е известно и колко свободни съботи имаме, доста отработване ни се натрупа напоследък, но докъм Коледа все някъде ще се вместим. Ако трябва и на самата Коледа ще поработим. Баба ти все е почивала.

И ако това се случи – с неходенето на работа в понеделник и отработването в събота, единственото, което ни остава, е да се надяваме, че на Далай Лама, Папата и уругвайския министър на горите няма внезапно да им се приидва на официално посещение у нас в близко бъдеще.

Защото в такъв случай работната седмица може кокетно да се свие само в съботните дни, а в останалите ще си седим вкъщи и ще гледаме как доктор Хаус се бори с екзотични инфекции.

Not bad, нали?

*Почивен ден, англ. ез.

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
dorichela преди 16 години
Разбих се от смях,в офиса чак ме гледат странно :)
49
0
 
0
 
! Отговори
Em4o преди 16 години
Evala Krasitta, men me izkefi kak si q izbarala statiqta. Na koito mu e ploska i prosta da razgarne ikonomi4eskite i politi4eski stranici na v-k Kapital.
48
0
 
0
 
! Отговори
Atina преди 16 години
Като ти гледам личното заглавие, драги 0101....., би следвало да подскачаш от радост - след като определяш статията като "плоска" значи си намерил 100% родственост.
47
0
 
0
 
! Отговори
silviq преди 16 години
napisano v stil osobeno dostupen za masite
46
0
 
0
 
! Отговори
Ray преди 16 години
Това не е хумор, това е простотия...
45
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi si преди 16 години
От: RayИ това ми било журналист! Не, че съм фен на Буш, ама с този махленски стил на изразяване, можеш да впечатлиш единствено някой осмокласник, драга Краситта...breiii mnogo kritici se navudihte be! Kato ne ti haresva statiqta si cheti v.Duma ili Shok tam neshtata sa po seriozni....
44
0
 
0
 
! Отговори
кретен преди 16 години
Статията е в раздел "ИЗВЪН РЕЛСИ" то е очеИЗвадно че горенаписаното е хумор. :) Тези които критикуват май са оперирани от чувство за хумор .... ууу много сте зле бре хора.Като ви се четат сериозни статии ами четете си техническа литература там сухотата е на висота за вашите изисквания.
43
0
 
0
 
! Отговори
Ray преди 16 години
И това ми било журналист! Не, че съм фен на Буш, ама с този махленски стил на изразяване, можеш да впечатлиш единствено някой осмокласник, драга Краситта...
42
0
 
0
 
! Отговори
pippa преди 16 години
mnogo dvuizmerno chetivo, pravi te plosak, nqkaksi
41
0
 
0
 
! Отговори
Екимка преди 16 години
Харесва ми статията! *** кво от това! Кучето си лае, керванът - знаете какво прави...Навремето уче в Езиковата в Кюстендил... И се хранех на стол - сещайте се за кви помии ставаше дума... Дойде една французойка да ни учи на реч и слово, на нея и опънаха бела покривка и и сервираха печено пиле!!! Тя похвали училищната кухня! Бравос!Ако има още некой *** за облизване - пращайте го в БГ!
40
0
 
0
 
! Отговори
P.NENKIN преди 16 години
strahotna statia. tochno ste opisali situaciata.
39
0
 
0
 
! Отговори
филолога преди 16 години
Важното е да намираме кусури, нали? Важното е да се поизхрачим, така, по български, както прави половината пасмина, дето 'оди по улиците...И когато не може да се хванем за стила и темата на статията (предимно щото ни прелива супер интелегентния мозък), ше се лепнем за чистотата на българския език...ако пък са малко българските критикари, ще се появи и някопй чак от САЩ...Което пък за пореден път доказва, че българските *** си смърдят дори и в американските ***. ***, критикарчета!п.п. Красита, отново супер статия! Благодаря :-)
38
0
 
0
 
! Отговори
James Bolivar diGriz преди 16 години
kudos
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
краси, чета те от зимата и страшно много ми харесват нещата, които пишеш! винаги се смея от сърце - продължавай в същия дух! успех!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
Justtin преди 16 години
До всички 'критикари'Не мога да разбера, защо се опитвате да критикувате човека, а не написаното. Един от 'критиците' не каза защо не харесва статията или стила...но критикуват...Имаш възможност да си кажеш мнението, ами кажи си го както трябва, за да бъдеш взет под внимание...иначе не се получава и никой не те слуша. Ставаш смешен, жалък и дори си безинтересен...Айде сиктер
35
0
 
0
 
! Отговори
жижита преди 16 години
Свежа глътка цветист и остроумен хумор в тъй хумористичния делник. С радост очакваме парламента да приеме молбата на БиБиТо за неработнически понеделник, щото ми се ще да зърна Буш и да му стисна здраво ръката , за дето е такъв пич ! Евала , Краситта !
34
0
 
0
 
! Отговори
Малини преди 16 години
Страхотно удоволствие ми доставя четенето на Вашите неща.Всеки път с нетърпение очаквам да видя следващото и страшно много се смея.Браво!Продължавайте в същия дух!
33
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 16 години
*** *** беше тва.
32
0
 
0
 
! Отговори
silvia pesheva преди 16 години
Красита, смях се от сърце. Смислено, свежо, готино, вярно!Притеснявам се за уругвайския министър на горите. И за работната седмица. Не моята, щото не работя. Принципно. Браво, Краси!
31
0
 
0
 
! Отговори
Zombayo преди 16 години
Направо е велико! Смях се от все сърце на написаното. Невероятен стил и ирония. :-))))))