Синдромът на разглезения мъж

А бяха хубави времена – той смутено й искаше телефона, ухажваше я твърдо и неотстъпчиво, докато тя най-сетне не се предадеше пред чара му
26 юли 2007 12:25,
279
Синдромът на разглезения мъж
Илюстрация: СВ

Че у нас има повече жени отколкото мъже, това го знаем още от часовете по география в училище – т.нар. демографски признак. И това не е всичко.

Сякаш осъзнавайки какво главоболие ни причинява тяхната малобройност, нашите скъпи български мъже, за да ни вгорчат живота още повече, вземат, че се изчанчват със скоростта на светлината.

А бяха хубави времена – той смутено й искаше телефона, ухажваше я твърдо и неотстъпчиво, докато тя най-сетне не се предадеше пред чара му, после следваха романтични вечери под светлината на луната и всичко това под мотото, че мъжът е Той, а жената все пак е Тя /с всичките предимствма и недостатъци на този факт/.

В наши дни обаче действителността е малко по-различна. Няма какво да ви убеждавам, че свестните мъже са кът, сред женското войнство се шири една умна приказка, че готините пичове или са заети, или са обратни.

Което, разбира се, има своя логически първоизточник /макар и логиката да не е особено присъща на жените/.

Сондирайки приятелски мнения, все по-често попадам на една широко разпространена порода български мъж, която има много видни, очеизвадни характеристики – на пръв поглед те зашеметяват с чар и обаяние, привидно са интелигентни, понякога и умни на всичкото отгоре, и таман си казваш – той е - и настъпваш в атака, а насреща ти стена от лед.

Бре, казваш си, аз ли нещо не съм наред или той просто е обратен?

Защото знаеш, че колкото и праволинейни и заблеяни да са, мъжете са си мъже и почти никога не могат да сдържат любопитството си и да не надзърнат в деколтето ти, или да не измерят с поглед дължината на бедрото ти в съблазнителната рокля, която си облякла специално за случая.

Обаче – ядец. Той е непробиваем.

Дали наистина не знае как да реагира или просто е прекалено срамежлив – няма откъде да знаеш.

Това обаче не те утешава особено и ти се запъваш още повече като магаре на мост и колкото повече ти се изплъзва въпросният субект, толкова повече се надъхваш.

Защото тъжната реалност е, че в цялата паплач от чичковци и малки лекета този умен и възпитан екземпляр е уан ъф а кайнд и не се знае след колко светлинни години ще попаднеш пак на такъв.

Но драмата продължава – срещате се, гледате се, ти го контактваш и всячески му показваш – пич, харесвам те, искам те, какво чакаш?

И в крайна сметка успяваш да му привлечеш вниманието, вече си говорите, смеете се заедно, човекът е явно завладян от чара и обаянието ти, което си го постигнала с всемъзможни женски хитринки и щуротийки /както се казва – който го може си го може/.

Но това не е съществен напредък, защото сега нещата се закучват на една такава позиция, в която вече е крайно време той да направи поне един жалък опит да прояви малко инициатива.

И отново – мълчанието на агнетата. Мъже...

Аз, за себе си, като един истински Шерлок Хоумс в пола, имам отговор на тази загадка.

Много ги глезим. Мъжете. Ама много.

Което и женско издание да отворите, там със сигурност ще има поне две статии как да впечатлите, нападнете и изядете горкия мъж. А те не заслужават. Толкова са милички и сладички, бедните те. И ние толкова сме се вторачили в тях.

А те са малцинство все пак. Да ги оставим на мира, да видят какво е.

Пък после, когато видят, че двама е по-добре от един, ние ще ги посрещнем с широко отворени обятия.

И да се надяваме, че тогава четива като “ Мъжете са от Марс, жените от Венера” няма да са особено актуални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
2
 
! Отговори
iliana преди 15 години
nqma moralni cennosti nito v dneshnite jeni i momicheta,nito v majete i momchetata-vsichko v jivota stana pornografiq.
277
0
 
3
 
! Отговори
Арчи преди 16 години
Прочетох "Синдромът" на Аглика 2 пъти. После се зачетох и в постингите, отне ми цели 2 часа докато стигна до страница 1! (сериозно, не се базикам, прочетох ги всичките:) Самият факт, че е станала толкова обширна дискусия говори, че темата е важна, както за мъжете, така и за жените. А постингите са като напречен разрез през нашето общество - има заядливи, разсъдливи, възторжени/ подкрепящи, псуващи, от умни и не толкова хора, от юпита и обикновени (?), от свалячи и преебвачи, от неустоими красавици и не толкова, от девойки и дори има загрижени майки... Няма да споря с Аглика, другите са посочили достойнствата и недостатъците на текста... Поздравления, че смело е хвана скалпела, и подхвана тази социална дисекция! (нека влезе убития:)Обаче искам да помоля тайфата наоколо... Ако има и други пишещи и мислещи хора... Има и други интересни теми, нека някой си пробва словореда и по тях?!Например - "Проблемите на неомъжената бяла жена, навършила 35 /или тежаща над 70 кг (по избор)", или пък "Шансът на 40-годишните госпожици да срещнат правилния мъж", за тинейджърите предлагам: "Кратко ръководство как се сваля красива мацка, ако сте с 10 лв в джоба" (не се обиждайте момчета, че авторката ви е включила в категорията "малки ***"- това не е от лоша душа, просто не сте й в таргет-групата:) За джентълмените над 40 години, или олисяващи, или дебелаци, и въобще всички онези мъже, които не са с вид на фитнес-инструктори - биха могли на базата на собствения опит от последните си десет успеха/разочарования (изборът е ваш:) в отношенията с жените да отговорят на въпроса "Какво всъщност искат жените от нас", Успех на всички в личните отношения, както и в писането!Арчи :)))
276
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Всички тези подобни теми се пишат от присртастни, а именно от жени. Авторката ниакак си поставя мъжете на по-долно стъпало от жените, а и не само тя. Много мъже също се само принизяват като започват да говорят неща от рода "колко сме лоши" и т.н.. Истината е че се дискриминираме всички и мъже и жени, разбира се в различни области на битието и после на чашка или на кафенце започваме да обиждаме другия пол. Добрите стари времена когато мъжът е ухажвал с цената на много изхабени нерви и време не са свършили както се опитва да докаже авторката. Да, една жена може да се сблъска със стена от нерешителност и т.н., но един мъж се сблъсква с доста повече стени. Жените приемат че са нерешителните и това е доста удобно. Всъщност какво се изисква от една жена? На практика почти нищо, докато към един мъж се предявяват купища претенции. Неизпълнението на само една от последните може да струва много и по отношение на жената до него и по отношение на това как гледа обшеството на него. От една страна хем да е смел и агресивен в някаква степен, хем да е мил, нежен и благ. На това му се казва лицемерие. Значи с жената ще си мирен като гълъбче, а с други може а и понякога се изисква да си звяр така да се каже. Докато една жена просто седи, и чака - кой ще бъде смелчагата. После пък започва да подбира - тоя е крив, тоя е лош, другия пък е грозен, а друг пък има нахалството да обича това което му е готвила майка му когато е бил малък. Значи какво излиза на практика - мъжът между *** и наковалнята, а жената е с "***". Да не говоим за глупости от рода на - жената винаги има право! Всеки има право и мъжа и жената и поставянето на пиедестал на единия над другия винаги води до конфликти. Факт е например съществуването на разни сайтове за запознанства. Е, щом като има по-малко мъже от колкото жени защо в тези сайтове съотношението е обратно? Не е ли защото жените нарочно поставят прегради пред мъжете? После казват - ама нямало мъже. Когато обаче някой се осмели да я заговори в кафето, решава че това не е редно?! Как така някой ще се опитва да установи контакт навън се пита тя!? В дискотеката също - всички мъже там искали само секс и това е. Добре, къде да се установи този контакт за който всеки говори че лиспва? И как няма да е нерешителен един мъж? Нали една грешна дума и хайде чао?! Докато една жена дори ще го напсува и няма да и пука, защото знае че мъжете искат винаги и все ше намери друг! Нека авторката че и други жени или някой от мъжете които мазохистично се поставят в услуга на жените при каквито и да е обстоятелства, да каже къде не съм прав!
275
0
 
2
 
! Отговори
az преди 16 години
"пич, харесвам те, искам те, какво чакаш....?" *** ти наглото! и кат *** искаш, кво? да рипам от радост? аре, у лево! п.п. сериозно - наистина ли мислите, че заветната цел на всеки мъж е да ви наебе? ебането само по себе си е главната цел, разбира се, но защо пък точно ТЕБ (която и да си в случай като този). ми жени - бол; аз лично не губя време с всяка, само щото "ме искала"
274
0
 
1
 
! Отговори
Stan4oni преди 16 години
факт е,че тези неща просто се случват.тъй както вие се жалвате една на друга,че не ви разбират и ви отблъскват,така и ние се налага да минаваме през малък ад,всеки път,когато се случи да ни разлюбят,без да сме се опознали като хората даже.имам поне трима приятели,които имат същата история,като от статията само в момента.на мен ми се случи два пъти,за 6 месеца.ТОТО дами .. или става .. или не ...
273
0
 
1
 
! Отговори
Stan4oni преди 16 години
много хубаво .. госпожички,че попадате на такива мъже .. а като попадаме ние на такива жени?всъщност .. жената дето е писала темата не е права.няма такова нещо като гевезалък.. нито за вас,нито за нас.сложете си ръка на сърцето .. кой от вас ще тръгне на сериозна връзка с човек,който не харесва? .. и се върнете назад в смешните си 20-25 годишни животи и си помислете,дали не е имало случай,някой да ви е харесвал и вие да сте стоели като стена.
272
0
 
1
 
! Отговори
boginq преди 16 години
kakto za koko6ka nqma pro6ka taka i za majete ne trqbva da ima,kvi sa te?q da pasat
271
0
 
2
 
! Отговори
Maya преди 16 години
здравейте, е след тази хубава статия няма как да не се включа и аз, напълно съм съгласна с това което ти Аглика, споделяш...в момента точно това ми се случва и на мен, преди около два месеца се запознах с един много забавен и готин пич, впечатли ме, търсеше ме, говореше ми хубави неща, които галеха моето его, караха ме да се чувствам желана, започнахме да се виждаме по често, и аз свикнах с него, започнах да му го показвам, и точно тогава се получи обратният ефект...като 4е ли много бързо изстина, поне така се чувствам..сега нещата са такива че потребността да се виждаме е по голяма от моя страна..истината е че сега в момента се чувствам не желана, и някак си, пренебрегната, защото откакто сме заедно ако може така да се каже, не е проявил желание да отидем някъде на обществено място, където да покаже че ме има и е да е горд до някаква степен от факта, че съм до него... минават ми разни мисли през главата че го е срам от мен...и това много ме натъжава..
270
0
 
1
 
! Отговори
namonaraqnaq преди 16 години
Чудя се дали Аглика е попадала изключително на импотентни или ...Колкото и разглезен да е един мъж, трябва да има наистина сериозни причини да не се поддаде на нагона и инстинкта на ловец, заложен у всеки представител на този пол. Или почти всеки.
269
0
 
1
 
! Отговори
^-^ преди 16 години
Прати ми, Господи, съпругмил, умен като никой друг,и да е силен и красив,да знае да е мълчалив,и да обича да ме слуша,и да не пие, да не пуши,парички много да изкарва,да ме обича, да ми вярва,да не скитори все навънкаи като харча, да не мрънка;гърба ми вечер да разтрива,с одеялото да ме завива;и моля се да ме разбираи отговора да намира,когато питам някой пътне ми ли е голям гъзът.И щом му стана аз съпруга,да не поглежда вече друга.ХаХааа.. :))
268
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
а аз какво да кажа все попадам на такива мъже,не знам дали е гивезелък или просто са недорасли,но един мъж да е истински мъж трябва да си стъпи яко на краката да изкара някой лев/не че това е най важно,не ме разбирайте погрешно/но когато един мъж се откъсне от мама и тате и успее да постсигне нещо тогава може да отсява и жените кои са с него заради интерес и пари и кои държат наистина на красивите му честни очи.,..колко сладко нали момичета само дето всички или се мислят за богове или имат жени деца и любовници или....и аз не знам.знам само че истински мъже има....стига да стигнат до сърцето ти...Научих че никой не е идеален...докато не се влюбиш в него..
267
0
 
1
 
! Отговори
съгласен преди 16 години
Много е вярна. Само заглавието и извода са недомислени. Не е въпрос на глезелък, а инстинкт за самосъхранение. Аз считам себе си за успял в материално отношение и то преди да навърша 30! Но вече няколко пъти бях разочарован от жени, за които бях готов да увия луната в панделка. Резултата от всичко това е моето поведение, което отговаря точно на гореописаното. Правя го умишлено. Не желая да бъда разочарован отново. Знам, че навън по улиците има много и прекрасни (събирателно на умни, чаровни, мили) дами, аз самия познавам не една такава, но все ангажирани. И нямам намерение да променям поведението си, докато не срещна друга такава, която не е разглезена егоистка (все на такива попадам). Авторката да не търси *** и гевезелък, а да погледне в огледалото и да се запита с какво превъзхожда масата жени, които искат да бъдат заплодени от някой нереален мъж, когото са сънували. И след като го открие да държи на него, да бъде себе си и да не играе игрички. Нищо не може да ме разочарова повече от преструвки, двойни игри и липса на доверие. Мъжете, които мислят с главата си, а не с оная работа знаят какво имам предвид. За всеки влак си има пътници и за всяка гара има влак, който да спре и да се качиш. Само трябва да внимаваш да не го изпуснеш, защото не е ясно кога ще мине следващата композиция ...
266
0
 
1
 
! Отговори
jivot! преди 16 години
Всъщност тези чисто човешки взаимоотношения не са точно... чисточовешки. по-скоро са първични, или характерни за животинките.На кратко: среща. симпатична, дори красива младажена, интелигентна, но забавна :) (не винаги вървят ръка за ръка), абе мечта! симпатичен мъж, не много умен и не много забавен, очевидно обаче доста влюбен в девойката.Действието: след тридневно охажване, угаждане и въобще пълна програма от страна на силния пол, опитите му са обречени на тотален крах.Смяна на тактиката: безразличие...Ефект: безсънни нощи...Изненада: безсънните нощи са на момичето!Първично... Като лова..
265
0
 
2
 
! Отговори
Ciceron преди 16 години
Истината е много проста! Когато мъжът срещу теб не предприема нищо това означава ,че ти просто не си негов тип! И зависи от него дали ще ти го каже или покаже.
264
0
 
1
 
! Отговори
Ilian преди 16 години
Всичко е суета! Ако не можете да осъзнаете първичноста на животинското и да го покорите на разума си ... жалко за вас. Задоволяването на првичния порив за размножаане е заложен дълбого във вас - не му робувайте. Има много по интересни неща в живота.
263
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
истината е че мъжете се шашкат от настъпателни жени затова дами по кротко го давайте и те са хора все пак
262
0
 
1
 
! Отговори
Lady1 преди 16 години
От всички живородени през 2006 г. 38 108 са момчета, а 35 870 - момичета, или на 1 000 момчета се падат 941 момичета.
261
0
 
1
 
! Отговори
somethingbad преди 16 години
Много е жалко да чета коментари като твоя т.е. "Видиш ли ти... един пич не ме хареса и аз от чата разбрах че е 100 процентов ***... хааааа ква била работата..." Ще кажеш че не съм прав нали?... ама само си представи мъж който ухажва жена... и тя показва че му харесва шегите и закачките.. излизат на кафе/обяд/вечеря... ама до там... и мъжът започва да разправя как случайно разбрал че жената е фригидна... или 100 процентова лезбо... затова не му минал номера.. затова нямала успех неговата 100 процентово действаща схема!!... Жалко е нали?
260
0
 
1
 
! Отговори
Отчето преди 16 години
Нека се помолим,блажен е непросветеният!!!!А относни темата MayDay,правилният човек,ако някои се всуша в думите му а не само да ги прехвърли ще разбере много истини.Жив и здрав да си Георги!!!!
259
0
 
1
 
! Отговори
Val преди 16 години
колко много обиди и гняв се излива в коментарите. Едва ли не всички ние сме супер и виждате ли, просто няма кой да ни оцени:) има свестни хора и при мъжете и при жените, въпрос на възпитание и ценностна система... истина е, че всички харесваме недостижимото и страдаме, когато то ни бяга. Не сте ли се замисляли, колко пъти вие сте отхвърляли нечия любов, но когато ви отхвърлят, мале мила става страшно, как изобщо са посмели. истината е, не да получаваш всичко, а да споделиш и доброто и лошото с човека, кого си избрал, защото когато обичаме приемаме човека, такъв какъвто е и не се опитваме да го нагодим към себе си...