Синдромът на разглезения мъж

А бяха хубави времена – той смутено й искаше телефона, ухажваше я твърдо и неотстъпчиво, докато тя най-сетне не се предадеше пред чара му
26 юли 2007 12:25,
279
Синдромът на разглезения мъж
Илюстрация: СВ

Че у нас има повече жени отколкото мъже, това го знаем още от часовете по география в училище – т.нар. демографски признак. И това не е всичко.

Сякаш осъзнавайки какво главоболие ни причинява тяхната малобройност, нашите скъпи български мъже, за да ни вгорчат живота още повече, вземат, че се изчанчват със скоростта на светлината.

А бяха хубави времена – той смутено й искаше телефона, ухажваше я твърдо и неотстъпчиво, докато тя най-сетне не се предадеше пред чара му, после следваха романтични вечери под светлината на луната и всичко това под мотото, че мъжът е Той, а жената все пак е Тя /с всичките предимствма и недостатъци на този факт/.

В наши дни обаче действителността е малко по-различна. Няма какво да ви убеждавам, че свестните мъже са кът, сред женското войнство се шири една умна приказка, че готините пичове или са заети, или са обратни.

Което, разбира се, има своя логически първоизточник /макар и логиката да не е особено присъща на жените/.

Сондирайки приятелски мнения, все по-често попадам на една широко разпространена порода български мъж, която има много видни, очеизвадни характеристики – на пръв поглед те зашеметяват с чар и обаяние, привидно са интелигентни, понякога и умни на всичкото отгоре, и таман си казваш – той е - и настъпваш в атака, а насреща ти стена от лед.

Бре, казваш си, аз ли нещо не съм наред или той просто е обратен?

Защото знаеш, че колкото и праволинейни и заблеяни да са, мъжете са си мъже и почти никога не могат да сдържат любопитството си и да не надзърнат в деколтето ти, или да не измерят с поглед дължината на бедрото ти в съблазнителната рокля, която си облякла специално за случая.

Обаче – ядец. Той е непробиваем.

Дали наистина не знае как да реагира или просто е прекалено срамежлив – няма откъде да знаеш.

Това обаче не те утешава особено и ти се запъваш още повече като магаре на мост и колкото повече ти се изплъзва въпросният субект, толкова повече се надъхваш.

Защото тъжната реалност е, че в цялата паплач от чичковци и малки лекета този умен и възпитан екземпляр е уан ъф а кайнд и не се знае след колко светлинни години ще попаднеш пак на такъв.

Но драмата продължава – срещате се, гледате се, ти го контактваш и всячески му показваш – пич, харесвам те, искам те, какво чакаш?

И в крайна сметка успяваш да му привлечеш вниманието, вече си говорите, смеете се заедно, човекът е явно завладян от чара и обаянието ти, което си го постигнала с всемъзможни женски хитринки и щуротийки /както се казва – който го може си го може/.

Но това не е съществен напредък, защото сега нещата се закучват на една такава позиция, в която вече е крайно време той да направи поне един жалък опит да прояви малко инициатива.

И отново – мълчанието на агнетата. Мъже...

Аз, за себе си, като един истински Шерлок Хоумс в пола, имам отговор на тази загадка.

Много ги глезим. Мъжете. Ама много.

Което и женско издание да отворите, там със сигурност ще има поне две статии как да впечатлите, нападнете и изядете горкия мъж. А те не заслужават. Толкова са милички и сладички, бедните те. И ние толкова сме се вторачили в тях.

А те са малцинство все пак. Да ги оставим на мира, да видят какво е.

Пък после, когато видят, че двама е по-добре от един, ние ще ги посрещнем с широко отворени обятия.

И да се надяваме, че тогава четива като “ Мъжете са от Марс, жените от Венера” няма да са особено актуални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Брато, аз също съм апсолютно нормален човек, живея в люлин, приятелите са ми средностатистически до един... това обаче си има и своите плюсове... Квото и да стане през деня знам, че има едни обикновени, прости като мен хорица, с които да си поговориш, да пиеш по бира, да изпростееш... Компанията ми е доста разнообразна, има работници, актьoри, търговци, крадци, ***, всякви хора.... Ама на нито един от нас не му пука кво прави другия по време на 8те часа робство всеки ден... тва е принудени сме да се занимаваме с нещо, за да оцеляваме... Мен ако ме питаш, нито костюм искам да нося, нито да се превземам на някви *** с много пари... ама на.. тва съм завършил, тва е положението... Вечер махаш маската и пак си си себе си :)А за жените не си прав! Сигурно си се разочаровал няколко пъти подред и сега всички са ти черни.. И аз съм бил в такъв период.. но после виждаш някоя яка мацка, умна и красива, или някой добър човек, който ти помога без да има интерес от това... и изведнъж разбираш, че не всички хора са ***... има ги, има ги и свестните, умни и красиви жени, има ги и добросърдечните обикновени хора! просто те са друга порода, не се изтъкват и поради това не са толкова "оборотни"... За свястнитежени специално - с тези жени трябва малко повече да се потрудиш! Не става "Здрасти - Здрасти" и айде от устата в *** и обратно... Щото тези жени не го правят за пари (да има и такива женски създания), нито за коли и дрехи... Те го правят за тръпката и трябва да ги впечатлиш с нещо различно от обувки "шпицарки" и зализан перчем... има ги, има ги повярвай! Друг е въпроса, че тези жени 99% от случаите са заети, но кой знае, може и на нас да ни се усмихне късмета!
237
0
 
1
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН ЧОВЕК преди 16 години
Абе ***, това с манекенките го заня, колко от тех приличат на жени и не ти се гади като ги гледаш ???
236
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Само симпатяги сме се събрали тука :))) То затова и седим :)
235
0
 
1
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН ЧОВЕК преди 16 години
Абе ***, хората са различни, всеки си е индивидуален.Ама кажи честно, Аз съм обикновено момче ама имам много опит, абе тоя свят е много материален, *** мноо коя от коя по-убава, ама истинска жена нема /малко са /, сите само пари и положение гледат, не че това могат да го разберат, но то е факт, мислят си че моат да го придобият с едно чукане, ама не става толкова лесно - " Престорената пазва акъла и показва, вдигнала краката и за тълпата вече е звездата ..."
234
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
Еми то за да накараш хората да ти вярват, че си нещо, трябва ти да си повярваш първо на ролята.Няма как, колкото по-философски си настроен, толкова по-малко се вписваш в йерархията на успехите.И пак в тъпата държава има голяма възможност да се измъкнеш от рамките, щото реда не е установен.Дори може да се възползваш в положителен смисъл от това, че класите и кастите и всичко е бутафорно още.А като си чукал манекенка няма да искаш жена с мустаци и научна титла, то е нормално:)
233
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Да *** биват всякакви... Обаче много лесно се лепи на някой етикета... тоя е *** - тоя е пич... а после се оказва обратното! Проблем е че хората много се вживяват... Като почнеш да работиш адвокат или бизнесмен и вече не можеш да седнеш да пиеш бира на пейка... Като шибаш бизнесмен или манекенка, вече не можеш да се задоволиш с простолюдието... тъпо а? Ама е факт, че повечето хора си влизат в ролите и си вярват... Ето го и "Обикновени човек" тук (нищо лично), въобще не му пука кво пишат другите... псувай ги сичките наред.. жените са ***... сички са ***, само аз съм *** пича... ей така разсъждават 90% от хората въобще.. Защото така е по-лесно... Всеки човек е индивидуалност, той пак влиза в общия кюп по един или друг начин, но все пак мислите и чувствата му са уникални! Недейте да си мислите, че знаете всичко за всички по подразбиране!
232
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
Абсолютно е така.Поне да ни плащаха като пишеме толкова.То това остана в кривата държава-хапването и пиенето.Симпатяга си ти:)
231
0
 
1
 
! Отговори
C0ldblooded преди 16 години
Този определен вид "жени" и без да им подвикнеш се усмихват като си с BMW ;) Това го забелязах преди няколко месеца лично - само се чудех да се смея ли,да плача ли...Ефекта е интересен - наемаш си (в случая един мой познат го направи) едно BMW примерно 7ма серия,появяваш се с него някъде и обираш погледи - после има обикновенно реплики от рода на "ти защо ме излъга че Cayenne-a е твой".... :D Но си грешка MayDay - ключовия момент е "имащи пари мъже" т.е. както бяха казали някъде комплексари с малки п***и и лъскави коли...За информация на baby-то - готините и умни хора "с пари" почти никога не парадират с тях......
230
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Бейби, тая дискусия стана много дълга и широка :) Като си мислех как да ти отговоря и всички неща, които искам да кажа.... мисля да ги синтезирам в 1 изречение - Живеем в *** държава, с изкривени ценности, изкривени (в буквалния и преносния смисъл) хора. Пожелавам на всички да се усмихнат на правилния човек в правилното време! И повече вяра в себе си + късмет! :) П.С. тия дискусии стават най-готини на чаша питие и нещо за хапване :) Нищо против форума, ама някак си сухо става така :>
229
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
*** биват всякакви разновидности-с БМВ,с Хамър,с пури, с Москвичи, юрисконсулти, всякакви.....
228
0
 
1
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН ЧОВЕК преди 16 години
Абе ***, що тия палячовци ми трият изказванията, абе серсеме не се излагайте, ще ви смачкам като ***, а не се излагйте !!!
227
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
Нова дискусия се отвори.Аз под *** разбирам *** във всичките му разновидности.И с БМВ,и с москвич,и с пура, и с косми, и без косми:))))
226
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
Izob6to niamam ni6to protiv usmivkite.Prosto nai -malko vijdam lubeznost i tolerantnost v dobre izglejda6tite simpati4ni, isvobodni,ima6ti pari muje.Spored men tiahnoto samo4uvstvie e dale4 po-goliamo ot tova na krasivite jeni.To nali i statiata na momi4eto e za tiah-naduvat se 6toto sme gi razglezili.
225
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Ключа от палатката е в думата "***" :) Всеки, койото не изглежда по определен начин, не се държи по определен начин, не казва заучените реплики, не се облича с определените дрехи... е просто *** и толкова :))) и обратното - жена без деколте, бял панталон и очила тип "шлосер" е Смотла..... Кво да им отговаряш на усмивките на тия *** и смотли :))) друго си е някой през прозореца на БМВ-то да ти свирне и да ти каже - Чшшш кво стаа мацка?! " :)))Как да не му отговориш? :)))
224
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Scarlett johansson e primer samo za viziq.А kato harakter?Vse pak jenata ne e samo tqlo...I vprochem sled kato iskash jena s takava viziq siguren li si,che ti imash podhodqshtata viziq za takava kato neq?
223
0
 
1
 
! Отговори
C0ldblooded преди 16 години
MayDay,аз така като гледам тя само с последните си 2 поста показа точно каква е и колко струва.... ;) Цитирам: "A i da ne zabravime-za6to gotinite macki ne se usmihvat.Ludi li ste,mi te ako po4nat i da se usmihvat i da otgovatiat na vsi4ki oligofreni 6e triabva samo s tova da se zanimavat." - нещо се мисли за голяма работа ми се струва...Мацка (ако си такава изобщо,щото ми се въртят и други епитети из главата) вземи слез на земята овреме,че след това падането от високо боли много....
222
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
Много телевизия се гледа и е много вредно това :)) Тоя сериал "Сексът и Градът" е увредил толкова много хора (жени)... Тва хората много обичат някой наготово да им каже кво да кажат или направят :) как изглежда, прави, говори, как се облича идеалната жена или мъж :) Ама в живота не е като по филмите ей хора :) Няма глас зад кадър, да ти обяснява кой кой е... Изчистете си главите от тъпите рамки :) Една усмивка означава и всичко и нищо :) Пък и представете си един свят, в свят в който накъдето и да се обърнеш виждаш усмихнати лица... тва, че ще се усмихнеш на някой или той на теб, не означава, че си обещавате секс или вечен живот заедно :) Но пък е добра основа ако решите да направите което и да е от 2те неща :)
221
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 16 години
ХАхахах ето ме бе ! Само дето като ти се усмихна на улицата няма как да видиш на челото ми да свети БАНКЕР с ЧОПЪР :))) И + това дали работя в банка, или бера тикви в щатите - аз съм си един и същи човек :) Това ми е много смешно всеки път... запознавам се с някой (независимо мъй или жена) гледат ме един висок, слаб, малдолик... "с кво се занимаваш?", "ами работя в банка" "ама верно ли? никога не бих си помислил!" е как ще си помислиш като очакваш нон стоп да съм с костюма :)) И тук опираме до усмивката :)) ти ми се усмихни докато съм по къси панталонки и чехли, виж колко съм печен и готин, пък после ще разбереш в коя банка съм, какъв мотор карам и защо въобще го карам :))) Казваш, че ти се усмихеат само гейове, женени или ***... Да ама Не :) Просто малко интуиция вкарваш и съм сигурен, че само по начина, по който някой ти казва здрасти можеш да разбереш доста неща :)
220
0
 
1
 
! Отговори
baby преди 16 години
A i da ne zabravime-za6to gotinite macki ne se usmihvat.Ludi li ste,mi te ako po4nat i da se usmihvat i da otgovatiat na vsi4ki oligofreni 6e triabva samo s tova da se zanimavat.Tia muje deto ti se usmihvat,zagovariat i praviat komplimenti vse sa ili ludi ili dosadni ili ...geiove ili jeneni....da ne izbroiavam.Kak puk ne vidiah niakoi usmihnat banker s "4opar" nikade :)
219
0
 
1
 
! Отговори
селянина преди 16 години
Гледам и не вярвам на ушите си.Толкова много народ а не са му ясни много работи.От тук излиза че красивите мъже правят най добрия секс.Олеле майко опази вярващите в това.Физическата красота и моженето в секса са две напълно различни неща.Свестния за Аглика мъж може да е лош за Пенка например.Мъжете както и жените са различни и търсят различни неща в живота.Най важното е да си паснете.За съжаление тези уроци ги научих на 35г.Ще си позволя един съвет към мъжете не тичайте след ефектните и красиви жени а се вгледайте в по невзрачните.Сред тях има истински бисери.А да знаете и как се чукат направо отиваш в рая и най важното не мрънкат и не са винаги недоволни.С красавици отдавна не се занимавам защото след 40 повечето от тях стават истински урунгели.