Мокри сънища и трупове

Сънувам го. Един срещу друг, се гледаме продължително. Пръстите ми го докосват. После натискът задейства механизма. Ръката ми танцува по всичките му части. Събуждам се сред трупове...
23 авг 2007 15:54,
133
Мокри сънища и трупове
Илюстрация: СВ

Мда. Преместих се в нова квартира. И е яко. Всяка вечер мяукам срещу луната, сутрин мирис на кафе и свобода ме опиянява, и изобщо животът беше супер. Първите 5-6 дни.

Докато не дойде моментът на прозрението – трябва ми компютър. И след предишната ми ода с моя, се случи новата епопея. Този път не е изневяра. А изцяло нов опит за любов...

Хубавата поговорка гласи “С пари всеки може, я да видим без ще успееш ли”. Повтарям си го в огледалото като мантра за амбиция. Решението е взето. Следва уточняване на параметрите.

Значи, казвам си наивно аз, трябва ми пишеща машина с интернет. В най-добрия случай – да мога да гледам филми.

Първо разпитвам най-близките приятели. Въпросът е формулиран много просто “Извинявай, случайно имаш ли стар компютър у вас? Назаем ъъъъ за няколко месеца. М?”. Отрицателно. Много отрицателно. Направо съкрушително.

Следващата идея е да пусна масово поразяващо съобщение. И тъкмо си мислех, че никой няма да бъде заразен от идеята да изчисти удобна табуретка за крака, когато един от красивите ни компютърни гении се отзова и каза, че най-безкористно ми дарява старата си бракма.

Аз си казах, че бих го взела заедно с бившия му собственик, но се ограничих да поблагодаря горещо с потупване в стил “добро куче” и блеснал мазен поглед.

След това се размечтах как сядам у нас пред бракмата и надробявам няколко текста със захар и сол.

В живота обаче нищо не е толкова лесно...

Още на следващия ден Жоро ми казва: Ми сори, обаче.. брат ми обича да си играе и е разглобил целия хард диск на малки части, за да види какво има вътре”.

Вдигам тревога. Ся, поне един хард ще намеря от някъде. Нищо че нямам представа какво е туй животно, как изглежда и с какво се храни.

Обаче нещата пак привидно се подреждат. Има хора за всичко, а човекът, който ми намери хард, е един за всичко, всичко от един. Тоест – намира хард (казва ми “ако ти кажа откъде е, ще трябва да те убия”).

После предлага срещу скромна порция от прословутите ми спагети с червен сос да ми сглоби компа, да го върже, да инсталира XP и да не ходи обут у нас.

Екстрата е, че може да е гол до кръста и да се измаца с нещо, което да прилича на автомобилно масло, така - за разкош. А аз обещавам да се окапя с кетчуп и да се овъргалям в олио и брашно докато готвя. Имаме сделка.

Голяма радост, голямо чудо. Хем ще отида на гости у Жоро, хем ще прекарам една вечер с другия любим колега – Васко, хем Васко ще се изпоти докато носи компа ми до малкото таванче, хем след това ще хапна спагети със специалист, който си служи с отвертката почти толкова добре, колкото с вилица.

Представям си, че съм принцеса, която си е наела прекрасни и умни роби, хаха.

Подреждат се нещата. Но не и по план. Компютърът стига до къщи.

Бива пльоснат върху операционната. Като виден анестезиолог, предвидливо го изключвам от контакта и хирургът почва да свързва жички, кабелчета и други неща. Аз кротко готвя.

До момента, в който всичко е готово и се оказва, че нищо не работи. Освен това сме забравили диска за инсталиране на Windows.

На следващия ден последователно и методично се вътря за нова RAM, и се радвам, че всичко е ок. Вечерта се събираме отново у нас и мъдрим защо, аджеба, с хубава RAM и хубав хард все още на екрана няма сигнал.

Ръгане и вадене на жички (повтарям - жички!). Оказва се, че някъде има проблем.

Този път е видео картата. Следващ ден – съобщение – намирам видео карта.

По дяволите. Пак не.

Така... следваща вечер. Дискът е в наличност. Пускаме компа и хоп – на екрана - “No signal”.

Търсенето става пословично в офиса. Получавам анонимни съобщения (от главния администратор, хаха) “Welcome to the club "My computer is dead"”.

Много смешно, няма що. Не можело нищо да се направи, трябвал стар компютър, защото колкото и да са хубави видео-картата, RAM-a и Harddisk-а, трябвало процесор и дъно от преди 2000-та. Трагедията е пълна... А желанието и нуждата ме побъркват.

Започват мокрите сънища – с монитора седим и се гледаме продължително, дълбоко в погледа му се прожектират романтични сцени....

Пръстите ми докосват копчето за включване, бавно, но сигурно упражнявам натиск, който задейства механизма.

Чувам звука от стартирането на Windows и ръката ми танцува, плътно притисната към мишката.

Слагам клавиатурата върху масата и я галя, след това я взимам в скута си и продължава нашия танц по клавишите.

После играем онази игра, в която въображението диктува толкова бързо букви, че ми се заплитат пръстите, докато натискат различни копчета...

Но се събуждам...

Поглежам заспалия и немощен монитор.

Вдървената клавиатура.

Обездвижената мишка.

Кухата кутия на един изживял живота си с множество неуспешни трансплантации компютър.

На пода ми се въргалят трупове, с липсващи части, за да стане ръчно сглобен любовник - Франкенщайн.

Извън мрежата съм. Life-ът ми е unplugged. Непълен и тъжен. Дрън-дрън...

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 13 години
haide eto az zaravqm за пост - 0.10. :D
132
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
za kvo e toq sait be hora?Ni6to ne moa da shvana!
131
0
 
0
 
! Отговори
Galileo преди 16 години
Интересен стил, но нищо интересно. Малкото таванче, дъно от преди 2000, е как ще се инсталира XP на такава конфигурация? Май въображението е на 6
130
0
 
0
 
! Отговори
Интернет-мушморок преди 16 години
Абе, аз за първи път коментирам статии в този раздел. Чудя се тази дали е преведена и перифразирана или е оригинална авторска. По-скоро второто. Ама, кой плаща на Ленчето да пише такива неща? Или й плащат на посещение на статията за всеки IP по 0.02 лв., а за пост - 0.10.
129
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
"Компютърът стига до къщи. Бива пльоснат върху операционната. Като виден анестезиолог, предвидливо го изключвам от контакта..."Като току що е пльоснат на масата, едва ли някой изобщо го е включил в контакта. Или сте го тествали преди да сложите харддиска?
128
0
 
0
 
! Отговори
boy преди 16 години
sara zashto si tolkova zlobna be...? razkaz4eto taka ni razsmia...otkade izvadi taz zloba-obijdash...kazvai si mnenieto nikoi ne ti pre4i...ama da ti kaja agresiata ti e v pove4e
127
0
 
0
 
! Отговори
pugguk преди 16 години
аааа сега разбрах що е то прозаидвало от прозайченпро-зайчени нищо общо с прозакязък
126
0
 
0
 
! Отговори
сара преди 16 години
драги ми смехурко/ка или комплексарко, като прочетох комтарчето ти по повод моето много се изненеадах, зачудих се дали въобще да ти отговоря,но защо пък не. та ет окакво ще ти кажа, аз много добре знам къде и какво чета и повярвай в "извън релси" влизам 100% умишлено и чета всичко, а мое си право е да изразавям мението си. още повече кат онякой словобудства по този начин. твое право си е и да говориш по мой адрес,така,че взимай си комтарченцето и... ха, как ме разбара този път май не си толкова ***/па колкото ми се видя в началото.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ami az kato malyk syshto pisheh razkazi.. "Na grozdober", "Na krushober", "Na ne_znam_kakyv_si_ber"... i te bqha dosta interesni spored skromnoto vijdane na rodninite mi:)) kato gledam v dnes.bg biha gi prieli!? moite uvajeniq priqteli, ama daite neshto po taka... ne govorim za izkaz v stil faulkner, ama malko po-dlyjki izrecheniq nqma da doidat v izlishyk.. tezi sa kato kartechni otkosi ;) pozdravi i uspehi
124
0
 
0
 
! Отговори
Бацко преди 16 години
Сигурно е голяма забава в екипа на днес.бг като ги четат тези коментари.. :-) Аз поне много се забавлявам... Само кофти ми прозвуча една забележка - че сме в работно време -това сигурно щото си е мнооого вярна забележката.. Да ме прощават пък тези дето пишат по нощите, те са си добре, като си нямат друга работа. Ха, определено има сеир, не знам да го нарека ли "типично български", но си е сеир.............
123
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 16 години
gorkichkata kolko e rusa
122
0
 
0
 
! Отговори
BABYGURKE преди 16 години
Не,че статията ми се понрави особено и не че имах първоначалното желание да оставям коментар..но все пак мисля,че това тук се превърна на селска седянка, в която всеки се надпреварва да покаже на какви простотии е способен. Тук ,виждам се критикува просто ей така заради самото критикуване, или най-вече за да могат тия дето са станали с дупето нагоре да си излеят гнева в обиди към някой, който все пак си е дал труд да напише нещо приятно, за да оправи настроението точно на тези, дето са се събудили криви. И мен ме подразниха някои похвати на авторката, но не смятам,че това,че на мен не ми допадат я прави автоматично некадърна, незадоволена , неморална и така нататък.Няма лошо- критикувайте, но го правете интелигентно, без обиди и псувни. И защо постоянно бъркате автора с лирическия герой, ами ако пък историята е измислена, а? Какво ще правите тогава? Кого ще плюете като не ви достигат знанийца да го направите.Липсата на секс може и да можбе да бъде обяснения за да дения явления,ама да се приписват на непознат човек е повече от глупаво.Толкова ли е облекчаващо това да се оскърбявате постоянно един друг или авторката, просто защото се е осмелила да напише нещо и да си постави името и снимката?
121
0
 
0
 
! Отговори
Бети преди 16 години
Случайно отворих страницата и коментарите привлякоха вниманието ми.В началото на глупавия спор между хората в форума и me нямах определени пристрастия.След последното прочетено изказване на me, обаче мнението ми драстично се промени.Искам да му кажа, че наистина много изпростя, мислех си че има повече достойнство.Има определени моменти в живота на човек, когато трябва да знаеш кога да спреш и да запазиш достоинство(ако го имаш).Me ти определено не улучи момента. Обиждаш хора, които дори не си виждал и познаваш. Може би в случая си неразбран, но тези глупости които пишеш не ти помагат особено в тази насока. Направи ми впечатление, че хората които са ти писали са го направили импулсивно(личи си от текста и пропуските), при теб обаче май изобщо не е така.Личи си, че доста си обмислял отговорите, от това става ясно или че си наистина комплексиран, или че си доста засегнат. Нима не ти е направило впечатление, че ти пишат различни хора и то колкото да ти обяснят макар и не по-подходящия начин колко много имаш да учиш за отношенията между хората.Обзалагам се, че никой от хората писали ти веднъж дори не са отворили втори път (с изключение на един, но и той е загубил интерес)страницата за да прочетат евентуалния ти отговор. Пишат, казват си мнението и те забравят.Точно така ще постъпя и аз. Ти, обаче се ровиш като къртица и търсиш на кого да се направиш на "голямата работа". Отворих тази страница случайно, едва ли ще се повтори, но ти продължавай да следиш и да отговаряш на хора, които са забравили дори че съществуваш.Да ти е хрумвало, че измежду тях може да има много по-добри от теб.Такива на които ти в реалния живот не би могъл да окажеш каквато и да е конкуренция, за каквото и да е?Обиждаш хората и се правиш на вездесъщ.Кой ти кажа,че си по-добър, старателно обмисляните отговори ли?Нямам нищо против теб, но ми се иска да прочетеш написаните от теб коментари и да се погледнеш отстрани.Не будиш възхищение!Вярно е също, че хората са попрекалили, но това са отговори провокирани от теб.Сега мен с какво ще се опиташ да ме засегнеш? Интересно ми е, защото съм доказала интелигентността си в реалния живот.Имам хубава работа, изглеждам добре(всеки ден го виждам в очите на хората, пък си ми го и казват).С какво ще ме очерниш?Не се правя на психолог, но постъпките ти са доста красноречиви. Това което се опитвам да ти обясна е, че доста си преминал границата на допустимото и обиждаш хора за които незнаеш нищо, включително дали изобщо можеш да се мериш с тях.Не ме интересува отговора ти и няма да го чета, въпреки че споменах че донякъде ще ми е интересен.Не съм искала да те засегна.Просто случая е такъв-каквото се повикало, такова се обадило!Време е тази нелепа история да приключи.Както е приключила за всички останали, така и за теб а от този момент и за мен!
120
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
А като правите "пошли" неща що ми се правите на големите моралисти бе, ***? И като те гледам в колко пишеш само мога да си представя какъв крокодил давиш, че ти е по-интересно да ми пишеш отговори в нета. Пикльо.
119
0
 
0
 
! Отговори
Nikolaj преди 16 години
Tozi tupak ne prestava.Posle tvyrdi, `e bil normalen..,kupil si naduvaema kukla ot seks6opa sigurno i mu vika gadje!Imam edin vypros kum tozi tupak - Koj ti kaja, 4e si nqmame gadjeta?Za razlika ot teb na nas tova(da pravim po6li ne6ta) ni se slu4va 4esto i ne izpitvame neobhodimust da go opovestqvame kato novina v Internet!Mnogo si tup, spri da drazni6 horata.Kolko 4oveka o6te trqbva da ti go kajat za da go razbere6-ti si tup kompleksar.
118
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
Абе кой е комплексар лъскащ бясно пред компа в къщи - става ясно като гледам в коко часа и в кои дни най-интересното ви занимание е било да цъкате тая статия и да четете коментарите. Аз да ви кажа (тъй като съм мноооого комплексиран/нещастен/незнам-какво-още) си джитках с гаджето нагоре-надолу и правихме много пошли неща :-)
117
0
 
0
 
! Отговори
Божидар преди 16 години
Коя ще е следващата ти статия, Лено? Есе на тема "Защо съм орисана да пикая клекнала"?
116
0
 
0
 
! Отговори
nicky преди 16 години
E,ne obicham boza,i eto zashto.Avtorkata podtvuri tova.... Ama i az zashto si gubih vremeto da 4eta gluposti,kato i znam kapaziteta na Len4eto.......
115
0
 
0
 
! Отговори
wtf преди 16 години
яя виж ти. появил се е нов жанр - чалга журналистика. да си падаш по подобни текстове под предлог че били ПОЗИТИВНИ И ЗАРЕЖДАЩИ е проява на лош вкус, която трябва да е непременно наказуема. всъщност не, харесването е по-скоро симптом. авторите им са тези, които трябва да бъдат наказвани. и не, няма просто да ида на друг сайт и да отворя друг прозорец. защото простотията стана ВЕЗДЕСЪЩА.
114
0
 
0
 
! Отговори
mila преди 16 години
Идеята на този тип форуми не е ли да се обсъжда статията, а не участниците да се плюят един друг?!