Заради климатичните промени: Градове като гори

Ето едно интересно решение
16 фев 2020 11:44, Дарена Найденова
27
Заради климатичните промени: Градове като гори
Снимка: iStock

Климатичните промени започнаха да притесняват все повече хора. Те вече не са проблем само за световните лидери, но и за обикновения човек, който усеща влиянието на проблема върху себе си. В много от големите столици по света въздухът често е замърсен, а средната годишна температура се покачва с всяка изминала година.

Затова всеки търси решение как да се справи с този наболял проблем. Някои от градовете предлагат безплатен градски транспорт, други призовават хората да преминат към по-екологично отопление, а трети вдигат летвата много по-високо.

Тук става въпрос за архитекти, които се включват с нестандартни идеи за по-добър климат. Те решават да превърнат големи градове в гори, за да може планетата ни да стане по-зелена и чиста. Скоро светът трябва да се сдобие с първия си такъв град, който ще се намира в Китай.


Там сградите ще бъдат покрити с цветя. Дизайнът се нарича "биофилик" и добива все по-голяма популярност сред архитектите. Същността му се състои в това дизайнерите да вграждат растения в стени, сгради и дори да създадат цял един зелен град. По този начин мегаполисите ще се борят с лошия въздух.

Стефано Боери е един от тези архитекти с революционните идеи. Той се захваща със създаването на цели гористи градове. Лизоу в Китай трябва да се превърне в първия такъв град и трябва да бъде завършен през тази година.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
18
 
! Отговори
това е за умни хора преди 4 години
У нас е обратното - от гори градове правим, с любезното съдействие на глаДни архитекти в софийските общини.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запад как се цени в природата, а ние хвърляме *** навсякъде, въздуха е мръсен, а не работи нищо, издънените коли, дупките ,горенето на дърва и въглища, незаконните сметища, горене на ***,незаконната сеч на гора, чисто е само на жълтите павета , я отидете и се разходете по провинцията да видите *** как хвърля *** и пуши като разпран на закрито, а уж е забранено.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката е Милано,отзад е Уникредит. Страхотна идея с тази растителност по терасите.Чудех се как издържат на тежестта, като ги доближих видях стоманените въжета които ги поддържат.Един апартамент там бил 1.5млн.Иван Перишич от Интер живеел там