Розово в косите - с вкус на лято

Сменете за малко русото
9 юни 2020 23:30, Иванка Гъркова
8
Розово в косите - с вкус на лято
Снимка: IStock

Социалната изолация промени мнозина от нас. Докато си стояхме вкъщи, ние изпитвахме доста тревога, но намерихме повече време за любимия човек, за хобитата, които винаги пренебрегваме и се научихме, че умеем много повече неща, отколкото сме предполагали. Ето например боядисването вкъщи – оказа се, че не е чак толкова трудно!

По време на карантината се роди един от трендовете в прическите за сезон пролет/лято 2020 – розовите коси. За да разнообразят стила си, хиляди жени по света оцветиха русите си кичури. За това им помогнаха и много известни личности, които си променяха цвета през няколко седмици.

След отварянето на салоните и постепенното връщане към нормалния живот, се оказа, че много дами, а и мъже, искат да имат розовия цвят в косите си. Оказва се, че този избор до голяма степен е свързан с психичното здраве на човек. След като той е бил затворен у дома, има нужда от нещо, с което да се почувства по-добре и новата прическа е идеално средство.

Защо точно розово?

Розовото ни кара да се почувстваме по-щастливи и да се усмихнем. При това не изисква кой знае каква поддръжка. По думите на американския невропсихолог Санам Хафез, розовото е цветът на „всеобщата любов към себе си и другите".

"Розовото представлява всичко, от което се нуждаем в този свят в момента", обяснява той пред "Allure".

Има ли успокояващ ефект розовото, според специалисти и още за този цвят вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Една позната, която е художничка се беше боядисала във виолетово. Приличаше ми на героиня от японско анимационно филмче. Ако не сте на сцената да ви кажа е странно. Същото момиче се боядиса и в лилаво, зелено и ярко червено след това. Не са за ежедневието тия цветове.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Розовите коси са страшна безвкусица!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде оФцете които следват сляпо "модните"тенденции всички у главите като розово фламинго.
3
2
 
5
 
! Отговори
Елдорадо преди 3 години
Преди време братчеда си взе червена боя, защото е фен на цска и ме накара да го боядисам, а той е рус и стана розов... после от където и да мине му бибибкаха и подсвиркваха хаха, а нямаше 5 лв за друга боя... хаха тийн години ;)
2
0
 
6
 
! Отговори
Рррр преди 3 години
Рррр,,Така е! Русо гладно нема.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И лилавият цвят е модерен, един особен нюанс наречен "Пепел от люляк". Не само дрехи, но и коси в този цвят са модерни тази година.Аз обаче предпочитам естествения цвят на косата си, който наистина е рус.