"Съквартирантът" победи, докато всички са вкъщи за Super Bowl

Критиците не го харесват, на зрителите не им пука
Обновена: 7 фев 2011 15:03 | 7 фев 2011 15:02,
1
"Съквартирантът" победи, докато всички са вкъщи за Super Bowl
Плакат на "Съквартирантът": Sony Pictures

Нискобюджетният колежански трилър "Съквартирантът", получил единодушното неодобрение на повечето водещи критици, оглави боксофис класацията в Северна Америка с 15,6 милиона долара от продажбата на билети през уикенда.

Разривът между зрители и специалисти всъщност е често явление и пресен пример за това бе умопомрачителният успех на коледната комедия „Запознай се с малките“.

"Съквартирантът" разказва за зловеща опасност, която навлиза в живота на ученичката Сара заедо с новата й съквартирантка в общежитието. Главната роля във филма е поверена на нашумялата Лейтън Мийстър, която играе в популярния тийн сериал „Клюкарката“ (Gossip Girl), а във филма се изявява и друга телевизионна звезда – българската Нина Добрев от "Дневниците на вампира".

По традиция в дните на шампионата на Националната футболна лига (Super Bowl), интересът на филмовите фенове е пренасочен към нея.

Което обаче не попречи на триизмерно подводно приключение Sanctum, продуцирано от Джеймс Камерън, да заеме второто място в класацията в дебютния си уикенд с печалба от 9,2 милиона долара.

Трета тази седмица пък е романтичната комедия "Просто секс" с Аштън Къчър и Натали Портман, събрала приход от продажбата на билети в размер на 8,4 милиона долара. 

Още по темата
17 яну 2011 23:10
2

Четвърта и пета позиция в боксофиса са фаворитът в надпреварата за "Оскар" – британската лента "Речта на краля" и фантастиката "Зеленият стършел". Приходите на двата филма са съответно 8,3 милиона долара и 6,1 милиона долара.

Победителят от миналата седмица – филмът "Ритуалът" с Антъни Хопкинс, е на шесто място с 5,6 милиона долара, осъществявайки най-големия скок към низините в класацията от последните няколко месеца.

Следват екшънът с Джейсън Стейтъм „Механикът“ и римейкът на класическия уестърн "Непреклонните" (True Grit) на братя Коен.

Класацията тази седмица завършват романтичната комедия "Да кажа или да не кажа" и "Черният лебед" на Дарън Аронофски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари