"Сбогом, мамо" на филм. Здравей, България - на живо

Скандалният филм на Мишел Бонев – с премиера у нас през май
Обновена: 31 мар 2011 11:04 | 31 мар 2011 11:04,
6
"Сбогом, мамо" на филм. Здравей, България - на живо
Мишел Бонев в кадър от филма. Снимка: A+ Films

Филмът "Сбогом, мамо" на скандалната Мишел Бонев ще има премиера в България на 6 май.

В ролите са Мишел Бонев, Татяна Лолова, Юлиян Вергов, Илка Зафирова, Ани Бакалова, Вяра Коларова, Красимир Ранков, Веселин Ранков, Лучия Нунес, Стефано Даванзати и други.

Продукцията, която съдържа много автобиографични моменти, разказва за необятната и крехка женска чувствителност.

Филмът е драматична история за живота на четири жени (майка, нейните две дъщери и тяхната баба), която обхваща повече от четири десетилетия.

Темите са актуални – семейни конфликти, социалните бариери и изоставените възрастни хора.

Разпространителите обещават сюжетът да разтърси зрителя с истини, които трудно могат да бъдат приети – как една майка не е способна да обича собственото си дете, как една дъщеря може да изостави родната си майка, как животът променя хората и ги прави безчувствени и как родителите прехвърлят неудачите си върху собствените си деца.

С главната героиня Яна (Мишел Бонев) зрителите се запознават в края на 60-те години. Изключена от българския национален отбор по волейбол, прогонена от дома си от втория си баща и лишена от подкрепата на собствената си майка, тя се превръща в жена без сърце.

А това след време рефлектира върху децата й.

Още по темата

Само на 17 години, по-голямата й дъщеря Елена (Марта Янева) прави опит за самоубийство. Опитът се оказва неуспешен. Елена решава да замине за Италия, където след време се превръща в кинозвезда.

Далеч от България, тя продължава да носи със себе си любовта към по-малката си сестра Теодора (Надя Конакчиева), която години по-късно успява "да откупи" от майка си, за да я спаси от гротескните й възпитателни методи.

Двете се обединяват около общата кауза да спасят баба си Мария (Татяна Лолова) от невъзможните условия за живот в старческия дом и от безхаберието на майка си.

"Сбогом, мамо" е продукция на "Романтика ентертейнмънт". Продуценти са Мишел Бонев, Джузепе Мария Корасанити и Лича Нунец.

Филмът е осъществен с подкрепата на българския Национален филмов център, под патронажа на италианското Министерство на културата и със съдействието на RAI CINEMA.

На Международния кинофестивал във Венеция филмът получи специалното отличие "Action for women", което се връчва по повод на 60-годишнината на Съвета на Европа и на европейската Конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Мишел Боневсбогом мамо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато гръмна скандалът около Мишел Бонев имах много домашни и служебни грижи и не обърнах много внимание на това, какво пишеше в пресата за тази жена. Затова не знам до каква степен е свързана с България и доколко познава нашия живот. Ще ми бъде интересно да науча повече неща за нея и след това да съпоставя наученото с това, което тя е показала във филма. Може пък да показва нещо изстрадано лично от нея, или да пресъздава нещо, което е наблюдавала отблизо.
5
0
 
8
 
! Отговори
обектив преди 13 години
Най-лошото за един творец: скандалът около филма ти да е по-вълнуващ от самия филм.
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Звучи ми като сюжет на евтин латиноамерикански сапунен сериал.
3
11
 
8
 
! Отговори
ухааа преди 13 години
Тая Мишел е голема чочка.Ако ми паднеееее....
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Звучи доста интересен
1
10
 
12
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Супер, ще видим за какво държавата е дала пари, само да не ни искат такива и за прожекцията - едно дотиране и стига на тази. честит ми рожден ден!