"Обсебване" отново на върха, но с катастрофално ниски приходи

Ето как изглежда бокс офиса на Северна Америка
10 сеп 2012 16:49, Петя Славова
5
"Обсебване" отново на върха, но с катастрофално ниски приходи
Кадър от "Обсебване". Снимка: Форум Филм

Отново "Обсебване" е начело в бокс офиса на Северна Америка. Свръхестественият трилър събра приходи от продажба на билети билети на стойност близо10 милиона долара, предадоха световните информационни агенции.

Оказва се, че това не е особена гордост, тъй като това е най-слабото общо представяне от десет години, пише БТА. Най-слабият уикенд в бокс-офиса е отбелязан през 2001 г.- две седмици след терористичните нападения от 11 септември.

Тогава общите приходи в класацията са били едва 59,7 милиона долара. Това е и първият случай от 2008 г., в който топ продукция реализира под 10 милиона долара от продажбата на билети.

"Доста е плашещо, когато филмът начело в бокс-офиса е събрал едва 9,5 милиона долара, а общите приходи са по-слаби, отколкото индивидуалните постижения на някои касови продукции. Изминалият уикенд се очертава като един от най-слабите през последното десетилетие", казва анализаторът Пол Дергарабедян от Hollywood.com.

Експертът обаче възлага надеждите си на следващия уикенд, когато на екран излизат новият филм от поредицата "Заразно зло" и триизмерната версия на хитовата анимация "Търсенето на Немо".

Тромавият уикенд следва лято със смесени резултати в бокс-офиса. На екран през летния сезон излязоха касови хитове като "Черният рицар: Възраждане" и "Отмъстителите", но и бяха отбелязани доста провали. Това доведе до 5-процентен спад в летните продажби в сравнение с тези през 2011 г.

По традиция септември е един от "най-слабо активните" периоди - лятото е към края си и филмовите компании предпочитат да запазят "козовете си" за празниците през ноември и декември.

На второ място в бокс-офиса е криминалната драма "Беззаконие" с Шиа Лабьоф. През уикенда продукцията е реализирала 6 милиона долара. Следва филмът "Думите" с 5 милиона долара.

Още по темата
6 сеп 2012 20:01
25

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка заемат екшъните "Непобедимите 2" и "Наследството на Борн". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 4,7милиона долара и 4 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Не съжалявай, филмът не е нещо особено, добре се посмяхме с приятели. Познати елементи от Екзорсистът и The Unborn, нищо впечатляващо, още по-малко стряскащо.Относно разпространението, дори и в Шопландия не дават разни филми, защото някое костюмарче е решило, че даден филм няма да изкара кинти в кината. Пресен пример - някой да е гледал на кино "Ейбрахам Линкълн - Убиецът на вампири"? Според имдб премиерата му в БГ е била през август :D После торент сайтовете са им виновни.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ?