Филми със Стефан Данаилов по повод 70-годишния му юбилей

Прожекциите са в кино "Одеон" с вход свободен
2 дек 2012 09:34, Петя Славова
87
Филми със Стефан Данаилов по повод 70-годишния му юбилей
Снимка: Булфото

70-годишният юбилей на Стефан Данаилов ще бъде почетен с безплатни прожекции в кино "Одеон".

Юбилейната панорама започва на 9 декември в 17.30 ч. с "Князът" (1970) под режисурата Петър Василев, съобщи БТА. С продукцията Стефан Данаилов печели наградата за мъжка роляна Фестивала на българското кино във Варна. В звездния актьорски екип са още Георги Черкелов, Виолета Гиндева, Доротея Тончева, Наум Шопов, Николай Узунов, Досьо Досев, Стойчо Мазгалов.

Сюжетът ни връща в края на 13-и и началото на 14-и век, когато начело на държавата е 24-годишният княз Светослав Тертер. Той води сложна политическа игра според наложените му от обстоятелствата дворцови интриги. Търси помощта на хора от народа, с които подменя болярите. Опитва се да организира обща борба срещу турското нашествие, приобщавайки съседните славянски народи. В своята дейност има подкрепата на руския княз Юрий. Тертер преживява голяма лична драма. Той остава чужд за най-близкия си и любим човек - Мария, която не намира сили да го разбере и да го последва в трудния му път. . .

Камелия Тодорова и Ели Скорчева партнират на Стефан Данаилов в Търновската царица (1981) на Янко Янков по повестта на Емилиян Станев. Прожекцията в "Одеон" е на 10 декември от 17.30 часа.

Обект на безпределно женско обожание, Стефан Данаилов е в стихията си в "Дами канят" (1980) - "заразителна комедия на нравите с групов портрет на градския матриархат". Героят му - автомобилен инструктор и провинциален дон жуан, се харесва на жените не само защото умее да им съчувства, а и защото им помага да повярват в собственото си "аз". В ролите на трепетните курсистки са Невена Коканова, Цветана Манева, Марияна Димитрова,
Доротея Тончева, Илка Зафирова, Боряна Пунчева.  Филмът на режисьора Иван Андонов по сценарий на Георги Мишев може да се види на 12 декември от 17.30 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
10
 
! Отговори
до мммм преди 11 години
Кои те, бре?! Ти знаеш ли колко вода е изтекла от 69 година до днес?! И разлика между филм и реален живот правиш ли?!
34
2
 
10
 
! Отговори
до мммм преди 11 години
капаците, братле, капаците, предполагам че си младо момче още.....
33
2
 
17
 
! Отговори
Румяна Г. преди 11 години
Истината, млади човече е относително нещо.От висотата на моите 59 год.мога да го потвърдя и то с примери.За артистите възрастта не е от значениеЛили Иванова,Тина Търнър, а тук, в Германия миналата год.почина на 107 г. голям певец и артист, който и на 105 се качваше на сцената.И хората му ставаха на крака.Ама за България сте прав,когато си идвам,виждам само посредствености в обслижването в магазините,и в болниците.И чалга....
32
20
 
13
 
! Отговори
мммм преди 11 години
До АнонименСериалчето си е соц сапунка, а заглавието му е погрешно - Те са на всеки милиметър, когато трябва да крадат и мародерстват.
31
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фактите не са злобни, те са просто факти.
30
20
 
13
 
! Отговори
а преди 11 години
На 70 години трябва човек да си гледа пенсията и да престане да занимава другите със собствената си персона. В науката има Закон за смяна на поколенията.
29
17
 
26
 
! Отговори
румяна г. преди 11 години
Засрамете се, само плюете.А вие какво сте постигнали в живота си или е полесно да се отрича всичко и всеки.Ако не можете да кажете или напишете нещо добро,защо изливате злобата си във форумите. А на Стефан Данаилов желая здраве и дълголетие!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В "Борис I-ви" - страшна роля!!!
27
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На всеки километър" си е страхотен сериал, особенно втория сезон, разбира се някои хора трябва да си свалят конските капаци за да го оценят и разберат:))
26
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Следите остават"! Това важи и за сина му.
25
25
 
22
 
! Отговори
a преди 11 години
ПИСНА МИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА МЕ ЗАНИМАВАТ С МАЙОР ДЕЯНОВ!
24
12
 
29
 
! Отговори
Петков преди 11 години
Ех, Ламбо!!! Не обръщай внимание на тия завистници, братко!! Да си жив и здрав още толкова години. Хубав човек! Добър човек! Голям артист!
23
6
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
95 % от хората по света са "сиви мишлета" ! На тях се крепи обаче икономиката и всичко останало. Ясно е на всеки ,че не може да бъде велик и не това е важното в живота! Съвсем друго е ,но ти явно нямаш и понятие ,понеже си нарцис и се опиваш от собствената си значимост ... съжалявам те!
22
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честито да му е !За мен беше продукт на социализма и макар ,че много го харесвах тогава като външен вид ,сега си давам сметка ,че не е бил нито велик актьор ,да не говорим пък политик. А като човек и баща ми падна в очите под нулата!!! Каквато и известност да търси Ирен Кривошиева , това му е СИН ,негова кръв. Не им прави чест нито на него ,нито на прехвалената му жена поведението , което демонстрират! Родител на чуждото ,а своето захвърлено...
21
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не става от него!
20
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като ви чета коментарите разбирам,че тук пишат само житейски ''успели хора''.... толкова сте смешни малки сиви мишлета,жалки човечета без минало,настояще и бъдеще
19
15
 
19
 
! Отговори
Зрител Избирател преди 11 години
На сцените му се възхищавах, но като го видях в парламента и о, ужас - настанил се в комунистическата шайка се възмутих до дъното на душата си!!!!!!!!!
18
8
 
3
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
До АНТИ - 17 - Не им се ядосвай такива лакеи и *** винаги ще ги има.
17
1
 
12
 
! Отговори
edno kuni преди 11 години
Защо мисля, че 70 години не е юбилей, а кръгла годишнина?..
16
14
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
Какъв си ти бе *** къде ми поставяш минуси.Изразила съм мнение като всички по долу а ти *** подкупен не е ли по добре да вложиш малко ум и разум и да четеш да се научиш как правят хората вместо да цъкаш навсякъде като слепец какво ти дойде.