Китайски режисьор заплашен с глоба заради многодетност

Разследват дали Чжан Имоу има 7 деца
Обновена: 9 май 2013 20:48 | 9 май 2013 18:40, Елка Василева
12
Китайски режисьор заплашен с глоба заради многодетност
Чжан Имоу. Снимка: архив, Reuters

Китайските власти са започнали разследване на съобщения, че известният режисьор Чжан Имоу има седем деца в нарушение на строгата политика за семейно планиране, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Ако съобщенията бъдат потвърдени, видният кинодеец, очаровал света с режисираната от него церемония по откриването на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., ще трябва да плати глоба от 160 милиона юана (26 милиона долара) - сума, двойно по-висока от предполагаемия му годишен доход.

Според съобщенията 61-годишният Чжан Имоу е имал връзки с четири жени, от които има седем деца.

Смятан навремето за лошото момче на китайското кино, чиито филми са забранявани в страната, докато се радват на популярност извън пределите й, Чжан Имоу впоследствие става любимец на Комунистическата партия, въпреки че постоянно е обект на таблоидни клюки за предполагаеми авантюри с актриси, снимали се в негови продукции, пише БТА.

Строгата политика за семейно планиране в Китай, въведена през 1979 г. като временна мярка срещу безконтролно увеличаване на населението, но валидна и до днес, ограничава градските двойки до едно дете и провинциалните семейства до две, ако първородното е момиче, припомнят агенциите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: КитайдецаЧжан Имоу
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко детски плащат нищо не дават- на вас българите постоянно ние *** сме виновни - ние сме бъдещето на България
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И у нас трябва глоби. Поне след трето дете - никакви помощи, да се оправят как си знаят.
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6 *** този човек е гордост за китайския народ , *** си т защо нищо не си направил и няма да направиш в скпания ти живот , а само комунизма може да роди подобни уродливи глоби или наказания
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако почнат да глобяват и нашите *** няма да ни се налага да взимаме заеми.Само че от къде те ще вземат пари.Затова пръскане с пестициди до пълно унищожаване на ***
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И при нас трябва да има строга политика за семейно планиране при нашите *** братя и тогава държавата ще си отдъхне от огромните суми, които им изплаща за помощи и детски добавки. Ако това не стане държавна политика, България е обречена да стане *** държава за жалост.
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обикновен комунизъм(фашизъм).