"Железният човек 3" запази лидерската си позиция

Филмът още е начело в бокс-офиса на Северна Америка
13 май 2013 12:52, Петя Славова
1
"Железният човек 3" запази лидерската си позиция
Кадър от "Железният човек" 3. Снимка: Форум Филм

На първо място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада този уикенд отново е филмът на "Марвел"- "Железният човек 3", предадоха световните информационни агенции.

По данни на Box Office Mojo, поредната част за приключенията на Тони Старк в изпълнение на актьора Робърт Дауни младши е донесла на създателите си 72,5 милиона долара от продажбата на билети. Общо от излизането си на екран досега продукцията е с приходи в размер на 284,9 милиона долара.

"Железният човек 3" постигна исторически успех - събра вторите най-големи приходи - 175,3 милиона долара, в историята на бокс-офиса в Северна Америка за първите три дни след появата си по екраните в САЩ и Канада, припомня специализираната фирма "Игзибитър рилейшънс".

"Железният човек 3" с участието от Робърт Дауни младши и Гуинет Полтроу е изпреварен само от друга продукция на "Дисни/Марвел" - "Отмъстителите", донесла 207,4 милиона долара приходи от прожекции през първите три дни след излизането си по екраните в Северна Америка.

Всъщност "Железният човек 3" събра над 195 милиона долара приходи от прожекции в 42 страни, преди да се появи на екраните в Северна Америка.

На второ място този уикенд се нарежда "Великият Гетсби". Екранизацията на едноименния роман на Франсис Скот Фицджералд с Леонардо ди Каприо в главната роля през уикенда събра приходи от продажбата на билети в размер на 51,1 милиона долара. Във филма участват още Тоби Магуайър, Кери Мълиган и др.

С прожекцията на "Великият Гетсби" на 15 май 2013 г. ще бъде открит 66-ият международен кинофестивал в Кан, Франция.

На трета позиция се спусна заснетият по действителен случай филм "Кръв и пот" на Майкъл Бей с участието на Марк Уолбърг с 5 милиона долара. Общо от излизането си на екран досега лентата е с приходи в размер на 41,6 милиона долара. Четвърта е премиерната комедия с Джанет Джексън и Тайлър Пери "Why Did I Get Married Too?" с 4,9 милиона долара.

На пето място е бейзболната драма с Харисън Форд . Биографичната лента "Номер 42-ри" за легендата на бейзбола Джаки Робинсън е с приходи от продажбата на билети в размер на 4,7 милиона долара или общо 84,7 милиона долара от излизането си на екран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Гледах Го преди 11 години
Слаб филм, но става да унищожиш 2 часа от живота си в компанията на неприятни невъзпитани непознати в киното.