Леонардо ди Каприо ще играе президент

Актьорът ще бъде Уодроу Уилсън в нов филм
18 сеп 2013 16:00, Петя Славова
0
Леонардо ди Каприо ще играе президент
Леонардо ди Каприо. Снимка: Reuters

Доста разностранни са ролите на Леонардо ди Каприо. Възходът му в киното започна, като изигра малкият брат (страдащ от психологично заболяване) на героя на Джони Деп в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" през 1993 г. Показа романтично амплоа като Ромео в постмодернистичния вариант на Шекспировата пиеса, разработена от Баз Лурман. Трагично загина в "Титаник", а също така се замисли над същността на всекидневието в "Пътят на промените".

Ето че новият проект с негово участие е биографичен филм на Уодроу Уилсън -  28-ият президент на САЩ (4 март 1913 - 4 март 1921 година). Ди Каприо ще се превъплъти в образа на самия държавен глава.

Продуцент на продукцията е компанията Appian Way, съобщи Холивуд рипортър. Продукцията ще е по биографията на Удроу Уилсън, написана от Андрю Скот Бърг. От екранизацията на биографията се е интересувала и компанията "Уорнър брос".

Томас Удроу Уилсън е роден през 1856 година. Той заема поста президент на САЩ през периода 1913 - 1921 г., пише БТА. По време на управлението му през 1917 г. страната се включва в Първата световна война. През 1919 г. Уилсън непрекъснато пътува из страната и агитира за ратифициране на споразумението за Обществото на народите.

Напрегната работа се отразява на здравето му и през същата година прекарва инсулт, от който така и не се възстановява напълно до края на живота си.

По всяка вероятност именно този драматичен епизод от живота на 28-ия президент на САЩ ще залегне във филма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари