Опра Уинфри – кандидат за президент на САЩ през 2020-а?

Речта й на Глобусите породи спекулации в тази насока
9 яну 2018 10:10, Петя Славова
25
Опра Уинфри – кандидат за президент на САЩ през 2020-а?
Снимка: БТА

Американската телевизионна звезда Опра Уинфри произнесе пламенна реч на церемонията по връчването на наградите Златен глобус вчера, когато тя получи наградата "Сесил Б. Демил" - "Златен глобус" за цялостни постижения. Речта й бе бурно аплодирана и веднага породи спекулации в медиите и социалните мрежи, че Опра Уинфри може да се кандидатира за президент на САЩ през 2020 г., предаде ДПА.

Актрисата, кино и телевизионна продуцентка, дългогодишна телевизионна водеща, изпълнителна директорка на собствена кабелна телевизия получи признанието като модел за подражание и човек, подкрепял включването на силни женски образи в киното и телевизията. В речта си при приемането на наградата Опра обяви настъпването на нова ера за жените и момичетата, малтретирани от мъже.

Още по темата

"И когато новият ден най-накрая настъпи, това ще е благодарение на много прекрасни жени, много от които са в залата тази вечер, а и на някои забележителни мъже, които се борят упорито да станат лидери и да ни отведат във времето, когато на никого няма да се налага да казва "аз също" отново", каза Уинфри, имайки предвид движението в социалните мрежи срещу сексуалния тормоз. Тя изтъкна и примера на жени, борили се за гражданските права в САЩ.

Веднага след тази пламенна реч в Тwitter се появи хаштагът #Ophra2020. Самата Уинфри опроверга след церемонията спекулациите, че може да се кандидатира за президент, съобщи Блумбърг. Но нейният дългогодишен партньор каза, че тя не е изключила категорично тази възможност.

"Зависи от хората, които ще решат", каза Стедман Греъм пред в. "Лос Анджелис таймс". А Си Ен Ен цитира двама приятели на 63-годишната медийна звезда, които казват, че тя действително мисли да се кандидатира като демократ и че нейни приближени я подтикват да обяви това свое намерение.

Не за първи път има подобни спекулации за Уинфри. В интервю за Блумбърг от миналия март тя каза, че победата на Доналд Тръмп на президентските избори я е накарала да преосмисли мнението си, че липсата й на опит в управлението може да бъде пречка пред нейното евентуално влизане в политиката.

Уинфри е милиардер и е популярна в САЩ благодарение на дългогодишното си шоу, носещо нейното име, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не си закриват зоопарка?
23
1
 
3
 
! Отговори
ан преди 6 години
каква опра ,какви медийни герои ще стават президентибез никакъв опит в икономиката,технологиите и т нкакъвто и да е клоун тръмп е създал цяла империя и ще помисли все пак преди да вземе някое глупаво решениезащо и при нас некадърниците и приказливите вземат връх л п като заговори да се уплашиш,все едно чете но като пешо коня нищо не казважалко за хубавата страна ,а все пак има умни хора но те не вземат важни решения
22
0
 
5
 
! Отговори
не е лошо преди 6 години
До Анонимен 22Много е хубавко да си модерен и толерантен,нали така!Дишаш либерално и възторжено!!И се прегръщаш с всичко,що мърда!Само ще ти кажа да отидеш до Маями,столицата на *** в САЩ,и да поживееш малко там!Нищо повече!Те ще те научат на расизъм!И то какъв!!!
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво като са черни? Хора като хора, изпитващи едни и същи радости и тревоги, като нас. Стига расизъм!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас черните на власт.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И не на последно място, хора като Опра Уинфри вдъхват надежда на света, а хора като Тръмп вдъхват страх, неразбиране и омраза. Който разбрал - разбрал.
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
16, ами колега, най-малкото от дете на прислужница в сегрегирана Америка (средата на 20в.), Опра е станала успял и уважаван човек. Най-високоплатената и успешна водеща в историята. Опра може да покаже добрата и хуманната страна на Америка пред света, а не грозната която представлява Тръмп (национализъм, ксенофобия, прoсташко държание, грубо погазване и дискредитиране на Четвъртата власт (медиите) и т.н.).
17
0
 
10
 
! Отговори
гледах речта преди 6 години
С милиарди зад гърба всеки може да държи речи за правата на човека и дада дава пример на малки момиченца как може да станат като нея. Ако тя е милиардерка, нейните служители трябва да са поне милионери - ама не би. Един на милиард има нейния шанс в живота, останалите дори да са по-достойни, пак ще си останат обикновени бачкатори. А тълпата, която й ръкопляска е само от напудрени имитатори на живота, с годишни доходи колкото брутния продукт на малка държава.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Аааааааа.......значи все пак "имиджа" на краварията трябва да се подобрява???!!! Я...я....я...че ЗАЩО!!!! Той си е такъв, какъвто си е бил и преди 200 години! Просто ДРУГИТЕ СА БИЛИ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ И НИЩО НЕ СА ВИЖДАЛИ! Не са виждали хищническата им същност, лъжливата и безцеремонна, безчуствена и измамна природа!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Амо можеш да ми посочиш ПОНЕ ЕДНА ПРИЧИНА ДА ХАРЕСВАМ тази Опра......моля....Аз само веднъж гледах едно нейно предаване и ми се повдигна от изкуственост, фалш, отсъствие на логика и всякакъв интерес.....елементарно...блудкаво .....като за подрастващи недодялани пишлемета....
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опра е легенда и ще направи на нищо Тръмп!
13
3
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Идеално. Ако тази ще е представителя на демократическата партия Тръмп безпроблемно ще я бие и нея с много голяма разлика.
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много я харесвам Опра Уинфри и щом клоун и мошенник като Тръмп може да стане президент, защо не и тя? Със сигурност имиджа на САЩ ще се подобри.
11
2
 
2
 
! Отговори
Фкдсшт преди 6 години
Ще раздава ли автомобили отново, че в България има нужда да заменим печките на колела по пътищата?
10
10
 
2
 
! Отговори
Пакистанец преди 6 години
Опра Уинфри разбира проблемите на хората, тя е социален борец за правда и ще помогне на СА. Отново ще либерализира приема на хора от Южна Азия, ще върне обамакеър, ще подкрепи Европа в бежанската криза, машАллах! САЩ трябва да разберат че имат отговорности към свега и исляма само ще им покаже правия път!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бажанак ти един ден не можеш без мен или без моя въртиш се като муха маи ту тук ту там на 55 години срамота уж си бизнесмен ама ти по лесно да крадеш от нас аиде добиваи опит
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдещето на човечеството става много МРАЧНО.
7
1
 
11
 
! Отговори
Jddn преди 6 години
Очаквам Винс Макмеън също да се пробва.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече и магаре можеш да избереш за политик и президент!!Стига да е попаднало на подходящите хора,сигурни инвеститори и в медийният обхват!!С гледане отстрани ако ставаше работа и политика,кучето щеше да е най-добрият майстор касапин!!Що не си гледате журналистиката бе,холан??
5
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
впк на сащ решава кои ще е следващия президент