"Вездесъщият" – българското предложение за "Оскар"

Филмът на Джевелеков ще ни представя на филмовите награди
18 сеп 2018 09:30, Петя Славова
12
"Вездесъщият" – българското предложение за "Оскар"
Снимка: Кадър от "Вездесъщият". Снимка: Мирамар филм

Филмът "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичeн филм за 2019 г.

Единадесетчленна комисия с председател Владимир Андреев определи българското предложение за 91-вите награди "Оскар" за чуждоезичен филм.

Още по темата

Сред останалите претенденти бяха още "Три четвърти" на Илиян Метев, "Врагове" на Светослав Овчаров, "Възвишение" на Виктор Божинов, "Дъвка за балончета" на Станислав Тодоров-Роги, "Лили рибката" на Ясен Григоров, "Нокаут, или всичко, което тя написа" на Ники Илиев, "Посоки" на Стефан Командарев, "Привличане" на Мартин Макариев, "Радиограмофон" на Рузие Хасанова, "Случаят Кюри" на Андрей Хадживасилев, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, както и документалният "Да живее България" на Адела Пеева.

Всеки член на НСК гласува анонимно и задължително за три филма по свой избор, като ги подрежда на първо, второ и трето място.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
2 х 2 Анонимен преди 5 години
авее Пич.......ти сам ли си говориш.......само дърдориш небивалиции все едно и също......по 10 пътитипично за........тролмнение се.....изказва и толкованикой не ти отговаря......и това те дразни
9
3
 
2
 
! Отговори
359 преди 5 години
Чудесен избор!!! Най-добрият български филм от много време насам! Браво.
8
0
 
6
 
! Отговори
Константин Иречек преди 5 години
Ние, можещите, водени отнезнаещите, вършимневъзможното за кефа нанеблагодарните.И сме направили толкова много,с толкова малко,за толкова дълго време,че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много зле сглобено филмче. На два пъти правих опит да го изгледам и не го издържах. Пълен с излишъци, нелепи диалози, фалшива игра, лошо организирана и поднесена история към зрителя. Самата тема на филма предразполага за някаква динамика на действието, а такава почти липсва. Могат да се съкратят 20-30 минути игрово време и филма няма да загуби нищо съществено от съдържанието си.
6
7
 
6
 
! Отговори
Арис преди 5 години
Невероятен филм! Много разътърстващ!
5
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
скучен или не, по-добре да се състезават на подобни теми, да крещят по стадионите и дори да се побийват, а не нонстоп да се млатят /въоръжени конфликти/ едва ли не по цялата земя, да, човек е създаден за състезание и конкуренция и затова нека да има повече подобни форуми......
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Изненадан ли си??
3
6
 
3
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Колко милиона от нашият джоб излязоха за създаването на едни фестивални филми,без никакви постижения и икономически ефект?!
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Филмът е глупав. Започва се с едно после се минава през 1000 неща. Не става така, всичко е размито. Хванете една тема и я развийте до край. А не "сега ми е паднало да правя нещо, друг път я намера пари, я не", и всичко за което се сети се набутва вътре.Как да се гледа такъв филм? Изкуствен е. Къде живее такова семейство като това във филма? В България ли? Откъснат въобще от българската действителсност и както казах наблъскан с всякакви теми.И да,не можах да го изгледам до край.Оскар друг път
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много скучен филм.