Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!

Актрисата коментира номинацията си за "Златен глобус"
Обновена: 6 фев 2021 17:04 | 6 фев 2021 14:10, Петя Славова
128
Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!
Снимка: Кадър, bTV

" Мечтаех за Дания, Европа, скандинавско кино, Холивуд ми изглеждеше невъзможно. Не знам дали съм пленила Холивуд. Благодарна съм на Холивуд, че не ме изплю", това сподели Мария Бакалова - първата българска актриса, номинирана за "Златен глобус". Тя получи световно признание за участието си в продължението на "Борат" на Саша Барън Коен.

Мария Бакалова е от Бургас. Родена е през 1996 г. завършва първо музикалното училище "Панчо Владигеров", след което "НАТФИЗ" в  класа на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова, а на 24 години вече светът говори за нея.

Още по темата

"Ако трябва да бъда честна, винаги съм мечтала да работя възможно най-много", коментира тя пред bTV и допълни, че искрено желае на всеки, който има големи мечти да рискува.

"Много вярвам на инстинктите си и на това какво се случва на момента, не това, което съм планирала", разказа актрисата.

"Да вярваш на себе си, на инстинктите си и на това, което им казват сърцето и душата. Ти знаеш какво трябва да се случи и да направиш.", обясни тя и допълни, че всеки труд и дисциплина се възнаграждава.

Мария Бакалова сподели, че като по-малка е харесвала скандинавското кино, особено датското, а любимите й актьори са Мерил Стрийп, Никол Кидман, Натали Портман и Наоми Уотс.

Дебютира в киното като студент втори курс във филма "XII а" на режисьора Маргарита Ралчева. Първата й главна роля е в "Transgression" на Вал Тодоров. За участието си в тази продукция е наградена за "най-добра актриса" на AltFF в Торонто през 2018 г.

Бакалова е в актьорския състав и в последния филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Бащата".

Тя нарече Саша Барън Коен за гений: "Той със сигурност е най-умният и ерудиран човек, когото познавам, а с умни хора се работи лесно", призна тя.

За филма каза, че е рисков. :Страхувах се за живота на Саша, защото той таргетираше хора, които са по-способни да направят нещо застрашаващо живота", допълва актрисата.

"Със сигурност беше напечено, когато бяхме на един протест срещу носенето на маските и за правото да носиш оръжия. Мисля, че имаше такава ситуация, в която някой се опита да извади оръжие", припомни си тя и допълни, че Саша е бил с бронежилетка в почти всички сцени, където се е случвало нещо такова.

Мария Бакалова коментира и номинацията за "Златен глобус" като обясни, че не е допускала, че ще я получи. "Да бъдеш номиниран е огромна победа. Ревах, подскачах, смях се, крещях - това беше микс от всякакви емоции, когато това нещо стана", спомня си момента тя.

За нея Оскарите са все още възможни, но и невероятни цели. Признава, че й липсва България и не си е идвала тук от Коледа 2019 г. "Надявам се с всичко, което мога да допринеса, името на България да се чуе", отбеляза актрисата и призова хората да рискуват, защото: "В момента, в който скочиш има голяма вероятност да полетиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитровград е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град. От 1948 до 1950 г. те работят в самостоятелна бригада, наречена "Млада гвардия". Техният девиз е: "Ние изграждаме града, градът изгражда нас!". Бригадирите построяват жилища, химически заводи, фабриката "Вулкан", азотно-торовия завод, пътната мрежа на днешната община Димитровград.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удобно забравяш, че при социализма родителите не си колеха децата и пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
19
8
 
6
 
! Отговори
do 20 преди 3 години
Удобно забравяш съботниците, другарю комсомолец
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо симптоматично в нейната толя. България почва да скапва поредната империя, която я е присъединила.
17
8
 
1
 
! Отговори
Демокрацията преди 3 години
При демокрацията няма работници, има стока на пазара на труда която се наема на пазарна цена. И стоката трябва да прави повече часове работа отколкото е записано в договора за наема на стоката, защото наемателят на стоката винаги може да прекъсне договора за наем и да си наеме нова стока.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам да обиждам момичето, но тези "успехи" ми се струавт адски прибързани. Чудя се какво, на кого е правила....
15
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
Е ф,у,тка написах, и това ли не може?
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още преди месеци казах, че тази крава ще я номират заради мръсния номер който спретна на Джулиани.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да работим по 11 часа в завода, включително и събот------Всичко може да е било, но повече от 8 часа никой не е работил.
12
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
Това тая ли е с кръвясалата мнинджа? Шоу ми йоур ***?
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славова прозължава да парадира със селския си език. "Тя нарече Саша Барон Коен за гений"...
10
4
 
12
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Ролята и е чиста халтура. Първият Борат беше качествен, но този е пълна боза. И голяма част от резливостта се дължи на нелепия и крайно неправдоподобен персонаж на българката.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да има и такива като Българина и Демократа по-долу, дето милеят за "ония" времена. Все пак имаше и привилигирована партийна класа, номенклатура и за тях имаше неща, които за другите не бяха достъпни. Те няма как да знаят какво значи да ти вадят под щанда, да чакаш 10год. за соц. бракма, да се радваш на дъвка Турбо и лъскави дрънкулки от стрелбищата и панаирите... За тях набавянетто ставаше по "другия" начин
8
1
 
7
 
! Отговори
BigDick4you преди 3 години
До до BigDick4youТова си е неин проблем и касае нейната ценностна системаТова, което написах-моята!Вярно, че на фона на предишните р"роли" на наши актриси в чужди продукции/ предимно такива на източноевропейски проcтитутки/нейното може да мине и за "успех"...
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализма Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Николай Гяуров - Моцарт, Верди, Пучини.При демокрацията Мара Отварачката, Азис, Бакалова - извади парите чиче, Борат.
6
13
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
При соцаилизма 60 квадрата панелки, а при демокрацията живеем къщи на 3 етажа, караме западни коли и живеем до-о-обре!
5
5
 
18
 
! Отговори
BigDick4you преди 3 години
"Филмът" "Трансгресия" е тотален трашсъщото може да се каже и за "Борат" 2Жалко за младите български актьори,които трябва да се правят на маймуни,да се събличат на екрана, да правят двойки, тройки и тнта някой да ги забележи, евентуално!Жалко за киноиндустриятапроизвеждаща промиващи мозъците бози!Жалко!
4
9
 
19
 
! Отговори
Истината е че: преди 3 години
Малката,съвсем скоро ще бъде забравена, с подобни роли, както тази в Борат.И начинът й на изразяване в сцените на български и английски език са примитивни и недостойни за каквато и да е номинация!!!!!!
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, че не е осъществила мечтата си. Холивуд е ширпотребата, лесно смилаемото, ниското качество, но затова пък достъпно. Нещо като Фордовете и Опелите сред колите. Скандинавското кино е класиката.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западната култура винаги в била упадъчна и комерсиална а плюс това сега нямат и пари, нямат и таланти. Днес най-талантливите деца се раждат в Русия и Китай.