Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!

Актрисата коментира номинацията си за "Златен глобус"
Обновена: 6 фев 2021 17:04 | 6 фев 2021 14:10, Петя Славова
128
Мария Бакалова: Мечтаех си за датско кино, Холивуд беше невъзможен!
Снимка: Кадър, bTV

" Мечтаех за Дания, Европа, скандинавско кино, Холивуд ми изглеждеше невъзможно. Не знам дали съм пленила Холивуд. Благодарна съм на Холивуд, че не ме изплю", това сподели Мария Бакалова - първата българска актриса, номинирана за "Златен глобус". Тя получи световно признание за участието си в продължението на "Борат" на Саша Барън Коен.

Мария Бакалова е от Бургас. Родена е през 1996 г. завършва първо музикалното училище "Панчо Владигеров", след което "НАТФИЗ" в  класа на проф. Иван Добчев и проф. Маргарита Младенова, а на 24 години вече светът говори за нея.

Още по темата

"Ако трябва да бъда честна, винаги съм мечтала да работя възможно най-много", коментира тя пред bTV и допълни, че искрено желае на всеки, който има големи мечти да рискува.

"Много вярвам на инстинктите си и на това какво се случва на момента, не това, което съм планирала", разказа актрисата.

"Да вярваш на себе си, на инстинктите си и на това, което им казват сърцето и душата. Ти знаеш какво трябва да се случи и да направиш.", обясни тя и допълни, че всеки труд и дисциплина се възнаграждава.

Мария Бакалова сподели, че като по-малка е харесвала скандинавското кино, особено датското, а любимите й актьори са Мерил Стрийп, Никол Кидман, Натали Портман и Наоми Уотс.

Дебютира в киното като студент втори курс във филма "XII а" на режисьора Маргарита Ралчева. Първата й главна роля е в "Transgression" на Вал Тодоров. За участието си в тази продукция е наградена за "най-добра актриса" на AltFF в Торонто през 2018 г.

Бакалова е в актьорския състав и в последния филм на режисьорския тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов "Бащата".

Тя нарече Саша Барън Коен за гений: "Той със сигурност е най-умният и ерудиран човек, когото познавам, а с умни хора се работи лесно", призна тя.

За филма каза, че е рисков. :Страхувах се за живота на Саша, защото той таргетираше хора, които са по-способни да направят нещо застрашаващо живота", допълва актрисата.

"Със сигурност беше напечено, когато бяхме на един протест срещу носенето на маските и за правото да носиш оръжия. Мисля, че имаше такава ситуация, в която някой се опита да извади оръжие", припомни си тя и допълни, че Саша е бил с бронежилетка в почти всички сцени, където се е случвало нещо такова.

Мария Бакалова коментира и номинацията за "Златен глобус" като обясни, че не е допускала, че ще я получи. "Да бъдеш номиниран е огромна победа. Ревах, подскачах, смях се, крещях - това беше микс от всякакви емоции, когато това нещо стана", спомня си момента тя.

За нея Оскарите са все още възможни, но и невероятни цели. Признава, че й липсва България и не си е идвала тук от Коледа 2019 г. "Надявам се с всичко, което мога да допринеса, името на България да се чуе", отбеляза актрисата и призова хората да рискуват, защото: "В момента, в който скочиш има голяма вероятност да полетиш".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До ДемократВъпросната демокрация на българска почва я ашладисаха комунистите,обаче.
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука па един чакал 3 години за Лада при социализма. Аз чаках 10 години за Лада и 1990 г. ни показаха един от пръстите на ръката.....Можех да взема Москвич Алеко, но реших да не си го причинявам...
39
3
 
13
 
! Отговори
Скандинавско кино преди 3 години
В скандинавското кино щеше да имаш повече успех отколкото еврейското;))) наречено "Холивуд"
38
15
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Само преди 30г бяхме в ямата на комунизма, а днес при деморакцяита и ЕС икономиката се развива, населението расте, заводите никнат като гъби, българинът се замогна, забогатя, прави деца, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до до до 36Да, щото сега е нормално да живееш при мафия, беззаконие, корупция, престъпност, банкови фалити, безработица, бедност, наркомания, проституция, чалгаризация, просяци, бездомници, най-високо ниво на самоубийства в Европа, обезлюдяване на цели райони, без достъп до здравеопазване ако си беден.
36
9
 
5
 
! Отговори
до до до 36 преди 3 години
Ахам, щото преди беше признак на състтояние да получиш карта за някй ведомствен почивеен дом и ако си късметлия - 1 път в живота да можеш да излезеш "до Съюза", а ако си супер късметлия до ГДР или Чехословакия. И да ходиш всяка заран в 5 на опашката за телевизори, щот нали изкуствен дефицит. И ако си отвориш плювaлника да питаш що тъй - хоп в мазето на милицията...
35
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Димитровград е построен от 50 000 бригадири, които пристигат от 963 български градове и села. Част от тях стават жители на новия град. --------- Най-селектирани лум пени от сички части на страната. Който е нямал какво да прави в собственото си село или е бил податлив на мозъчните промивки на комунистите, е отишъл да става гражданин на Димитровград.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 36Всичко, което си изброил не се счита за признак на благосъстоянието. А задръстванията стават имено заради икономическото гаснене на цели региони в България - хората масово мигрират към големите регионални градове и се пренаселват.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А днес при демокрацията като магазините са пълни с банани и дефицитни стоки защо българите са първи по смъртност в света и най-бързо намаляваща нация?
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 20Да, затова по време на социализма никой не искаше да се пенсионира. Сега ако успееш да се пенсионираш всеки ти казва какъв "късметлия" си.
31
9
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Не знам за каква мизерия говориш сега, при положение, че всяко семейство има по 2 коли, и дори и в малките и обезлюдени градчета има задръствания. Всеки се вайка, че заради короната нямало да може да иде до гърция ами щяло да се наложи до "лайнoморието"; Всеки мъкне 1 педя телефон, народа масово има по 3 броя 48 цолови телевизора ... Ай стига ни заливахте с лъжлива соц-пропаганда.
30
6
 
4
 
! Отговори
Мажд ! преди 3 години
Браво колеги, точно така ! Продължавайте да хулите всичко българско. На хората трябва да се създава комплекс за малоценност и чувство на обреченост !За най-старателните от Вас тази седмица ще има премии !
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше глад и дефицит на всякакви стоки.-------Глад при социализма не е имало.Строго погледнато, то и сега няма гладВъобще за глад в България не може да се говори.
28
2
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 3 години
Дано номинацията не е в резултат на прилагане на някакъв квотен принцип.От сърце желая младата актриса да получи наградата и да се радваме за нея,а не да обсъждаме само номинацията.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за съботниците тогава, но днес 80% от бългаите живеят в мизерия, и много хора са принудени да работят на 3 места и събота и неделя за да свързват двата края да си платят сметките и да купят хляб на децата.
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализма родителите си колеха децата и пенсионерите ровеха в кофите за огризки от храна, но вестник "Работническо дело" не пишеше за това.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ вече не бият нerpитe, там сега им се навеждат и целуват задниците, а българите се навеждат и целуват задниците на американците.
24
9
 
0
 
! Отговори
do 27 преди 3 години
Това от вица "ама вие що си биете нег...." ли идва? Типично по комунистически ама вие що...?По "онова" време и децата си колеха и по кофите ровеха и наркомани имаше. Ама беше забранено да се говори открито. Щото нали по социализма няма как да стават такива неща.
23
7
 
10
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Мария, щом *** плюе по теб, значи си направила всичко както трябва :)Успех!!!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак добре, че се е уредила до долнопробна ервейска продукция, щото повечето други българки практикуват по-различни дейностти чиято пазарна ниша е резервирана за източно европейки.