Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
12
 
12
 
! Отговори
fool преди 2 години
Ами понеже Алидебилов провокира това, защо не влязат спец частите по заведенията му и да иде да полежи 10-тина 15 дни в ареста. После ще е супер спокоен и всички ще спазват. Не стига, че мижитурките само крият заплати и обороти ами и с претенции. ЗАКРИВАЙ!
65
11
 
10
 
! Отговори
72 преди 2 години
В Германия е така, защото там живеят основно немци (поне засега). А в България е така, защото тук живеят основно лалугери.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван Шопа - Ако имаш пневмония и 37.5 градуса температура, стабилен си, но все пак имаш нужда от редовни инжекции и системи, пак ли ще си в интензивното?
63
4
 
7
 
! Отговори
Ръкаров преди 2 години
При Стойчо Кацаров бяха по-либерални мерките.При тия невзрачните на Киро и Кокорчо нулеви действия дотук,само разпъване на локуми и хиперинфлация.#OСТАВКА
62
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли в Германия наредбите се спазват?Има държава,има полиция,има истински глоби,всичко се спазва.
61
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я па ти.. - Супер. Ще се дават бонуси, на хората с над 5000 лева глоби зе вечерта. Ще се оптимизира доста процеса. А и още нещо - трябват ти просто няколко хубави камери за в тъмното - та нека си бягат. Ще им ги пратим полсе ;)
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагат по 2-*** полицаи пред дискотеките, връщат клиентите и готово.
59
7
 
9
 
! Отговори
Иван Шопа преди 2 години
Гледам статистиката, 5000 в болница и 500 в интензивни отделения. Тук има нещо сбъркано- ако си с ковид и не си за интезнивно отделение за чий дедов ти требе да стоиш в болница? Значи за тея 5000 човека се точат яко кинти от касата.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо си ги слагат на оная работа. Браво. Никаква власт за тия
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествения подбор не се интересува от мнението на участниците с него.
56
5
 
8
 
! Отговори
Nick преди 2 години
Ало проверяващите - що си губите времето по нощите да търсите кого да глобите. Най-лесно е през деня ( ама след 9-10 часа щото да има време да се наспят ) идете в парламента и ще има сума ти и хора за глобяване. Кой без маска, кой бе сертификат. Що не ходите там? Алоу Кире ... какво става с нулевата корупция? Това не е ли корупция един вид - нали уж всички бяхме равни а ти беше пръв сред равни? Да ама май не ...
55
7
 
12
 
! Отговори
ТУНДЖАНЕЦ преди 2 години
Лошо им се пише на алчните кръчмари. Ние може да спазваме,а тези търтеи,които нищо не произвеждат ,не могат. Но ще бъдат вкарани в правия път. Без кръчми може,но без производство ,не може.
54
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ***:"Неваксинираните да си плащат лечението в болница. И край на всички други мерки!"===>А ваксинираните да си плащат ваксините. И лечението когато получат усложнения след ваксинацията.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ходи по кръчми и барове след 22 в сряда или четвъртък, извън празниците? Само ***. Какво очаквате от такива? Ест. че няма да спазват никакви мерки.
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното и то явно доказателство че държавата дори не може да си отстоява нарежданията. А да не говорим на ниво защита на границата, защита на държавни интереси. Просто законите са асолютна смешка както и спазването и точно за това няма един в затвора. Кога държавата ще си събере онези 10 млрд лева от глоби? Хахаха смях.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 - Мъдрости от тираджия! Ти ще да си на върха на социална йерархия!
50
23
 
9
 
! Отговори
www преди 2 години
Неваксинираните да си плащат лечението в болница. И край на всички други мерки!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
500 до 2000 лева, беше рушвета, дето го давахме на нощната смяна, преди 15 години, да не ни тормочят, зщаото половината посетители в едно сеслко барче, бяха на по 14-7 години, ама правиха по 10-15 000 лева оборот. Беше си супер схема. Децата доволни, полицията и тя. Даже се чу, че са се били за петъчната смяна. Хе хе!
48
5
 
6
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 2 години
Както съм казвал и друг път, тролското население мрази сертификати и ограничения, но с едно голямо изключение- ако се отнася за места, до които тролът няма пари да припари- тогава е ЗА- да им искат ваксина и три теста, тва кръчми, тва екзотични почивки- всички под ножа:)
47
4
 
6
 
! Отговори
пловдив преди 2 години
Другари прости по важното са земетресенията вулканите пожарите защото нещото се задава на хоризонта заради което ви затварят и ви правят на луди а не някакъв вирус ... за който вече измислиха таблетки.