От днес започват Дни на украинското кино

Прожекциите ще са със свободен вход, но могат да се даряват пари в урни
18 апр 2022 13:50, Петя Славова
36
От днес започват Дни на украинското кино
Снимка: oki-nadejda.com

Дни на украинското кино започват днес в София, съобщават от Столичната община. Инициативата е част от световния благотворителен филмов маратон в подкрепа на Украйна - CinemAid Ukraine Charity Film Marathon.

Общинските културни институти "Надежда" и "Искър" са домакини на прожекциите. Съорганизатори са Столичната община, посолството на Украйна у нас и сдружението на украинските организации в България "Мати Украйна".

Прожекциите ще са със свободен вход, но посетителите ще могат да даряват пари в урни, поставени на входовете. Събраните средства ще бъдат дарени на "Мати Украйна" и ще бъдат използвани за закупуване на консумативи като SD карти и зарядни устройства за екипа на общността "Жълтият автобус", който пътува из Украйна и документира трагичните събития от руската агресия.

Прожекциите ще продължат до 20 април в културен институт "Надежда", а от 16 до 19 май - в дом на културата "Искър". Филмите ще са със субтитри на български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
34
 
! Отговори
До 4 и 8 преди 2 години
Я кажи нещо Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия, Виетнам, държавните преврати в Латинска Америка, атомните бомби срещу цивилни над Хирошима и Нагасаки!
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Тази вечер, по Нова тв. Започва сериала Слуга на народа, с участието на зеленото човече.. Т,,,,ъ,,,,ш,,,,,а,,,,к си правят вече медиите с него.. По добре да го премахнат от програмата си, ще стане хептен за подигравка..... и клоун.
8
1
 
8
 
! Отговори
молотов преди 2 години
***
7
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та пропаганда драги путиняги е да бомбардираш някой и да лъжеш че му пускаш хуманитарна помощ и да лъжеш че освобождаваш а избиваш и грабиш както руснаците винаги са правили.
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха и Нова тв почва промивка на мозъка със сериала на зеленото джудже. Гледайте какво става, българи! Помнете го и го разказвайте на децата си, защото иначе ще ги направят жертва на пропагандата.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистки филми не гледаме!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе не стига че ката ден ни навирате в очите "комедията"на оня клоун безродник,та сега трябвало и да си плащаме за това!
3
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как само путинистите се оплакват от пропаганда. Името на коктейла Моло*ов идва от финландците през втората световна война когато руснаците са бомбардирали Финландия и външния министър Моло*ов казал по руското държавното радио че там пускат хуманитарна помощ за гладуващите съседи. Та така са руснаците, света се променя а те си стоят в блатото на миналата ера и лъжат както винаги са лъгали и все са бедни и изпаднали и все се мъчат и другите да дърпат в калта.
2
3
 
27
 
! Отговори
Жан Валжан преди 2 години
Не, благодаря!
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бааааа, стига бе, тия стават хипер досадни вече... на сила ще ме накарат да захаресвам Путин, да ги ***!