Марчело Мастрояни – от спомен до спомен

Излиза биографичната книга на големия италиански актьор "Спомням си, да, аз си спомням"
16 сеп 2010 12:10,
3
Марчело Мастрояни – от спомен до спомен
Корица: Колибри

След имена като Бунюел, Фелини, Пачино, Чаплин, Брандо, Кончаловски, Линч, Клаудия Кардинале и Вим Вендерс, омагьосващата поредица биографии на големите в киното „Амаркорд” продължава с изповедта на Марчело Мастрояни.

Може би никой друг актьор не се е сбогувал с публиката с такова изпълнено с жизненост завещание като „Спомням си, да, аз си спомням“ – филмът изповед, с който в навечерието на слизането си от сцената Мастрояни разказва със стоическо чувство за хумор, свенлива ирония и сдържана нежност за своя артистичен живот и за изкуството да живееш.

В паузите по време на снимките на „Пътуване към началото на света“ в Португалия (1996), между планините и морето, Марчело на драго сърце застава пред камерата и дърпа многочислените конци на спомените и размишленията.

Още по темата
15 юли 2008 10:35
2
10 юли 2007 17:15

В смелото му плаване, продължило половин век, сред необятното съзвездие от творци, с които Мастрояни е работил, блестят пътеводните звезди на обожавания Де Сика, на Висконти – безмилостния наставник на сцената, на Фелини – Пигмалионов съучастник, на Ферери – подстрекател към нарушения.

И в словата на този комедиант прагматик изненадващо изплуват позовавания на най-големите: Чехов – брат по кръв, без когото не можe, Дидро – със златното си правило, че актьорът трябва да разплаква, без да плаче, Пруст, Кафка...

Марчело Мастрояни е италиански филмов актьор, носител на награда за мъжка роля от фестивала в Кан. Известен е не само като един от най-добрите актьори на Италия, но и като ухажьор на красивите жени, любител на хубавите ястия и страстен пушач.

Прочети откъс от книгата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Лили Иванова преди 13 години
Масторбирам на Мастрояни. Който и да ме хвани- мисля си за Мастрояни
2
0
 
3
 
! Отговори
спомням си преди 13 години
...голям актьор - Сладък живот Развод по италиански Осем и половина Вчера, днес и утре Брак по италиански...
1
0
 
2
 
! Отговори
марчелла преди 13 години
....като ухажьор на красивите жени - италианската актриса Флора Карабела /има една дъщеря Барбара/, Катрин Деньов /втора дъщеря Киара Мастрояни/.....