Любов и милиони

У нас излиза емблематичният роман на Ерик Сийгъл "Любовна история"
Обновена: 23 дек 2010 16:45 | 23 дек 2010 16:45,
9
Любов и милиони
Корица: Пергамент Прес

В края на 60-те години бъдещият голям писател Ерик Сийгъл, син на равин и възпитаник на „Харвард”, написва сценарий, който обаче не успява да продаде в киното.

Посъветван от един литературен агент, той преработва историята в роман, който скоро се превръща в един от най-големите феномени в американската литература.

„Любовна история” веднага оглавява класацията на „Ню Йорк Таймс” и става най-продаваната книга на годината, преведена на 33 езика и продадена в 35-милионен тираж.

Едва тогава Холивуд разбира грешката си и не след дълго се появява едноименният филм, който заема челно място в американския боксофис.

Сюжетът разказва романтична история за двама двама млади студенти.

Той е Оливър Барет IV, хокейна звезда, възпитаник на „Харвард”, от богато англосаксонско семейство и с предстояща бляскава кариера в правото.

Тя е Джени Кавалиери, остроумно момиче със скромен италиански произход, което учи музика в колежа „Радклиф”.

Наглед те нямат нищо общо помежду си, но между тях пламва любов, която е готова да устои на всичко... макар да е обречена да свърши твърде рано.

След „Любовна история“ Сийгъл написва още много романи, но нито един от тях не достига славата на неговата дебютна творба.

Писателят умира на 17 януари 2010 г. и българското издание на книгата е посветено на смъртта му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: любовна история
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до Гошо /не/ *** - Е това вече е друго нещо ----- И ако природата решава с колко водород и хелий да Ви зареди, то нека от съдбата бъдете заредени с много хумор /но не космически/ ----- А относно книгите сте направо късметлия - с течение на времето те ще стават все по-мъдри / нали така беше писал Елин Пелин/ ---- Поздравления за ИСТИНСКИТЕ /а не електронните/ книги и приятно четене
8
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Шегувам се,малко...космически хумор.Не съм изстиваща...звезда;има още много водород и...хелий в мен.Колкото до...книгите,латините казват:пази се от човек,който има само...една книга.Аз имам повече от 1000,като признавам,че всички не съм ги...чел,а някои съм ги...забравил.Що са години за...напред,ще гипрочета;поглеждам към Нова Година.
7
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до Гошо /не/ *** ---- Хей, не пишете така тъжно / чак ме заболя / ----- Това ще се случи с всички нас ----- Елин Пелин със сигурност е прав, но според мен човек може да стане мъдър и въз основа на преживяното, без да е достатъчно остарял ---- Що се отнася до книгите, с болка и съжаление казвам - било, каквото било ---- Предлагам да затворим тази страница и да погледнем към Новата година
6
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
"Книгите са като....хората;когато остареят стават мъдри." - Елин ПелинКолко ли от...книгите,ще имат тази...съдба.Не съм стар като...галактиката,аз съм само една застиваща...звезда,която предстои да стане...черна дупка.Весела Коледа!
5
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 13 години
до Гошо /не/ *** - Вероятно сте много млад ----- Имате време, въпрос на личен избор ----- Аз имам слабост към медицината и това е бил поводътда ги чета, не искам а кажа, че съм много умна ---- Хайде весели празници
4
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аз книги от ...добри автори не съм...чел;освен,Ян Бибиян на...луната.
3
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 13 години
От този автор съм чела *Университетска болница* и *Хирурзи* ---- Добър автор е, дори много добър
2
0
 
2
 
! Отговори
vp преди 13 години
i ti na men lubov moq :*
1
0
 
2
 
! Отговори
v преди 13 години
bebence lipsvash mi