Модни изчадия

Авторът на „Боен клуб“ с поредна скандална и провокативна книга, вдъхновена от женските списания
Обновена: 16 фев 2011 13:51 | 16 фев 2011 13:51,
0
Модни изчадия
Корица: Ера

Излиза нов роман на един от най-провокативните съвременни автори - Чък Паланюк.

„Невидими изчадия” е хаплива и остроумна гротеска на фалшивите идеали за красота и повърхностния морал на обществото ни.

Скандален, безсрамен и дързък, Чък Паланюк осмива безмилостната едноизмерност на модния свят и разобличава суровата истина за социалната пустош, в която всички ние живеем.

Сюжетът на романа разказва за фотомодела Шанън Макфарланд, която сякаш живее в рая на мечтите си - всеотдаен годеник, хубав дом и купища маркови дрехи.

Но при ужасен инцидент лицето й е обезобразено. Заедно с красотата Шанън губи всичко - дома, работата, приятелите, мъжа до себе си.

Тогава на сцената се появява Бранди Александър – пристрастена към хапчета, нахална, силно гримирана дива на една операция разстояние от това да бъде „истинска” жена.

Бранди поема Шанън под несръчно голямото си крило, за да я научи, че щастието не е там, където го търси.

А Шанън превръща Бранди в център на своя свят, за да изживее мечтите си чрез нея.

Първият вариант на „Невидими изчадия” с работното заглавие „Манифест” е написан преди емблематичния роман на Чък Паланюк „Боен клуб”.

Авторът твърди, че създал „Манифест” в обществена пералня, където е чел... женски списания.

„Аз случайно изучих „езика” на тези списания, езика на модата – знаете 600 000 прилагателни преди да откриете думата „пуловер” накрая. И си помислих, че може да се напише книга на този език!”

Агентите определят ръкописа като прекалено мрачен и дори брутален и не желаят да го издават. Няколко години по-късно, след като вече си е създал име, Паланюк пренаписва и издава романа под името „Невидими изчадия”.

Верен на черногледия си подход, авторът безкомпромисно изобличава всички човешки недостатъци и показва, че в действителност те изграждат по-голямата част от нашата личност... По-малката е обсебена от рекламите.

Чък Паланюк е автор от ново поколение, който безкомпромисно руши правилата за писане, обръща сюжетите с главата надолу, експериментира с темите, предизвиква читателя и търси истината на неподозирани места по смущаващо откровен начин.

Благодарение на книгите си той печели репутацията на най-скандалния съвременен нихилист и пророк.

Чък е написал единайсет книги, най-известните от които са „Боен клуб”, „Приспивна песен” и „Оцелелият”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари