Деца срещу полицаи

Първи приключенски екшън от Чарлс Джеймс Бокс излезе у нас
19 юли 2011 14:32,
4
Деца срещу полицаи
Корица: Хермес

„Синята зона“ е първият роман на модерния каубой, както е известен сред приятелите си Чарлс Джеймс Бокс.

В книгата действието се развива в северния щат Айдахо, на територията на Синята зона – област, наречена така заради големия брой пенсионирани полицаи от цяла Америка, които са се оттеглили да живеят в живописния Север. Децата на Моника Тейлър – дванайсетгодишната Ани и по-малкият й брат Уилям, стават неволни свидетели на убийство, докато ловят риба край планински поток. Децата побягват през гората, преследвани от убийците – четирима бивши полицаи от Лос Анджелис. След като Ани и Уилям се изплъзват, убийците насочват всичките си усилия за залавянето им.

Като убеждават неопитния шериф на градчето да поемат разследването на случая, четиримата пенсионирани детективи се настаняват в дома на Моника и контролират телефона й. Така всяка новина за децата минава първо през тях. Ани и Уилям намират убежище в ранчото на фермера Джес Ролинс.

За да им помогне обаче, Ролинс трябва да се справи с четиримата опитни полицаи, уважавани членове на общността, които няма да се спрат пред нищо, за да запазят тайната си.

Джес ще има нужда от съюзници, на които да се довери, защото дори една дума пред властите или пред грешния човек може да обрече Моника и децата на сигурна смърт...

Прочети откъс от „Синята зона“!

Чарлс Джеймс Бокс, известен на приятелите си като Чък, живее в Уайоминг, САЩ, със съпругата си Лори и трите си дъщери. Преди да започне кариерата си на писател, Бокс е работил като помощник в ранчо, земемер, репортер и редактор за малък вестник.

Понастоящем заедно със съпругата си развива туристически бизнес.

Авторът е човек, който обича заниманията на открито: ловувал е, яздил е кон, ловил е риба и е карал ски навсякъде из Уайоминг и планинските северни щати.

Любовта на Ч. Дж. Бокс към природата и особената атмосфера на Севера е намерила отражение и в неговите над 10 публикувани романа, преведени на 25 езика.

„Синята зона“ му носи престижната награда „Едгар“ за най-добър роман на 2009 година..

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
НиК Каргонски преди 12 години
Книгата е...интересна,защото изобразява американската действителност;следедин отговорен професионален стаж,едно достойно..пенсиониране,което дава възможност да живееш за...удоволствие.Такива са пенсиониранитеамерикански полицаи;с големи пенсии,но изпушили от професионалнотонатоварване.Който иска да се кандидатира за зелена карта,да си купи тази книга.Не че тя ще му помогне,но поне няма да е много..зелен,като отиде там.Ако си оставате тук,не я купувайте;нашите ченгета,не работят за...пенсия.
1
0
 
2
 
! Отговори
Стан преди 12 години
Синята зона - (как да паркираме, къде да паркираме, как да избегнем плащане) - уникална книга :-))