Отровната педагогика: Как насилието ражда насилие

Алис Милер с подробен пример, включващ и Хитлер
Обновена: 7 окт 2011 10:55 | 7 окт 2011 10:55, Петя Славова
8
Отровната педагогика: Как насилието ражда насилие
Снимка: Изток-Запад

Още едно интересно четиво ни предлага Алис Милер с книгата „В началото бе възпитанието”.
Авторката обяснява как влияе т.нар. отровна педагогика върху съзнанието и съдбата на хората.

Милер описва реални случаи, при които лошото възпитание е родило лоши и трагични човешки съдби, като един от най-подробно представените примери е самият Адолф Хитлер.

„Онова, което се случва на детето през първите години от живота му, неминуемо се връща върху цялото общество. Психозите, наркоманията, престъпността са шифрован израз на най-ранния опит.

Това познание най-често се оспорва или се приема само с интелекта, докато практиката (политическата, юридическата или психиатричната) все още остава водена в много висока степен от средновековни представи, богати на проекции на злото, тъй като интелектът не стига до емоционалните сфери“.

Чрез книгата си Милер подрежда ужасяващите последици от възпитанието – което, естествено, се стреми към най-доброто за детето.

Прави го, веднъж, чрез психоанализа на „педагогическото поведение“, и второ, като ни представя детството на една наркоманка, на един политически лидер и на един убиец на деца.

Милер не е оскъдна и към съветите, които ще направят детето пълноценна личност. За да се развива то добре, трябва да бъде уважавано от своите близки. Необходимо е те да изпитват толерантност спрямо неговите чувства, да имат чувствителност за неговите потребности и обиди, обяснява авторката.

То се нуждае от истинността на своите родители, чиято свобода – а не възпитателските им разсъждения – задава на детето естествени граници.
 


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
0
 
! Отговори
изумен преди 7 години
на пишештите пацифисти във форума....майната им...либерасти...
7
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 7 години
отнасяйте се като към възрастни,но помнете ,че са деца и имат нужда да им се покаже как и да се следи развитието им
даже как играят ,ского играят, налагайте правила и граници с които детето трябва да свикне от малко ,а ако пропуснете това просто забравете
ще си имате големи проблеми по нагоре и вие и обществото
слободията пречи и не помага за изграждането на качествени хора
писна ми да гледам по градинките мами и баби ,които грешно възпитават децатат
е не са виновнималките а големите
6
0
 
5
 
! Отговори
Стрефан преди 7 години
Ще дойде време когато ще има разделение на обществото. Не може да съществува прослойка, етнос или друга група която да ползва без да има принос. "Дялбата" ще е факт.
5
0
 
5
 
! Отговори
miko преди 7 години
добре е книгата да я прочетат "водачите" на българите и на *** също. С насилие срещу насилието, само ако са опитани всички начини за помирение и успокояване на страстите...Всеки има право на живот, работа и щастие , независимо от расата...
4
7
 
14
 
! Отговори
rumen221 преди 7 години
Приятели…, как да спрем *** ТЕРОР…?

*** крадат последните стотинки на старци по села и градчета…, а в София наблюдаваме *** БАНДИТИЗЪМ от *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА…, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж…, а в Катуница… ТОЗИ ПЪТ ПАЛЕЖ… на българска къща… Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата…, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза…!!!

А според Бойко проблем били *** горящи къщи, а не УБИЙСТВА или пребитите българи и горящите им къщи… ОТ *** ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА…!?!?

СПОМНЕТЕ СИ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:
1. „След многократни обиди „***”(Слово на омразата от страна на внуците на „*** цар”) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията и тя отговорила - "До-о-обре"...

- Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на „царя” на местните бандити)…, а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!

2. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и...:
„ - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват селото и семейството на Цар Киро...” „В Катуница се командироват специални части от цялата страна."

Изводи:
- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ е нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ…
- Ето това е НАЛОЖЕНОТО ни СВРЪХЛИБЕРАЛНО „РАВЕНСТВО”… и извратеното разбиране на ПОЛИТИЦИТЕ НИ за КОНСТИТУЦИОННОТО единство на ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

- *** има право да изнасилва и убива, а българина задължението да търпи насилията и убийствата на децата си…!!!

Вижте въпиющия ЦИНИЗЪМ… изречен от Министъра на МВР Цветанов…:
„ - Случаят в Катуница е станал предвид факта, че се е насъбирало напрежение в продължение на дълго време, което е ескалирало след убийството. Ще бъдат взети всички необходими превантивни мерки, за да не се допускат повече инциденти и безредици.”

Признания на министъра и неговите Изводи:
1. В България цари *** терор и ТОВА Е ДОБРО…
2. След това поредно убийство на българин, българите протестират и ТОВА Е ЗЛО…
3. *** терор ще продължава и занапред, под закрилата на МВР и ТОВА ЩЕ Е ДОБРО…
4. Важното е българите да са потиснати и отчуждени от държавата и себе си, да МЪЛЧАТ КОГАТО ГИ УБИВАТ и ТОВА ЩЕ ВИСШЕ ДОБРО ЗА ВЛАСТТА…!!!

Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТ…

И НИТО ДУМА ЗА *** ТЕРОР…, КОЙТО НЕ СПИРА…, той бил пропаганда…!!!

3
0
 
8
 
! Отговори
Докинс преди 7 години
Наистина важна книга.
2
0
 
12
 
! Отговори
Maraba преди 7 години
Страхотна книга!Прочетох я и с кеф се убедих,че не само аз мисля че към децата трябва да се отнасяме като към възрастни.
1
0
 
5
 
! Отговори
Maraba преди 7 години
Страхотна книга!Прочетох я и с кеф се убедих,че не само аз мисля че към децата трябва да се отнасяме като към възрастни.