Временно гангстерство

"Професионалистите" на Оуен Локанън разказва за цената да отвлечеш неправилния човек
Обновена: 22 мар 2012 11:32 | 22 мар 2012 11:30, Петя Славова
0
Временно гангстерство
Снимка: Обсидиан

Трилърът, който събра овациите на десетки майстори на съспенса може да открием от 23 март у нас.
„Професионалистите” на Оуен Локанън бе обявен от Лий Чайлд, Стив Бери и Джон Лескроарт за големия дебют на 2012.

Персонажите самлади, умни и образовани, но безработни. Те имат мечти за почтен живот, но в момента са банда похитители. Те са великолепната четворка с безотказна стратегия – бързи удари с минимален риск.

Мери и трима нейни състуденти от университета в Сиатъл се шегуват, че може би трябва да започнат да обират банки или да отвличат хора, за да оцелеят в кризата. Шегата внезапно става действителност, но те са убедени, че временното им гангстерско амплоа няма да нарани никого. Защото действат като професионалисти и не си позволяват да бъдат алчни.

Отвличат милионери, но искат пренебрежими за жертвите откупи от петдесет-шейсет хиляди долара. Загуба, която богаташите преглъщат, без да алармират полицията, защото се страхуват от отмъщение. Те не знаят, че заплахите са фалшиви, защото похитителите им не искат и не могат да убиват.

Две години приключението из различни щати е забавно и доходно. Докато не отвличат погрешния човек. И тогава съвременните Бони и Клайд и тяхната банда поемат по пътя към ада.

Преводът е на Веселин Лаптев.
 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари