Криминалната кариера започва от детската градина

Фалко Хениг на Панаир на книгата
28 май 2012 16:06, Петя Славова
0
Криминалната кариера започва от детската градина
Снимка: Сиела

"Криминална кариера" започва от детската градина „Клара Цеткин“ в Лудвигсфелде, когато малкият Фалко открадва детско влакче и никой не го разкрива.

Необезспокояван, разказвачът става от този момент роб на своята страст, нищо не може да бъде опазено от него – играчки, велосипеди, пишещи машини и …книги. Не може да устои най-вече на книгите.

Но за кражбите му учителите и другите овластени авторитети му търсят много по-малко отговорност, отколкото за „политическите“ му прегрешения.

Книгата е на Фалко Хениг, който лично ще я представи у нас в рамките на Панаир на книгата. Срещата с писателя е на 29 май от 18.00 часа в Гьоте институт. Авторът ще представи Жоро Тенев.

След основното си образование авторът продължава с обучение за словослагател в професионално училище в Берлин. През лятото на 1989 г. бяга през Унгария на Запад, посещава Панаира на книгата във Франкфурт – един истински рай за клептоманите библиофили. Страстният крадец продължава своята криминална кариера и в обединена Германия …

Фалко Хениг описва по един забавен начин настроенията на източногерманците. Чрез кратки епизоди западният читател хвърля един необичаен поглед във всекидневието на ГДР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари