Криминалната кариера започва от детската градина

Фалко Хениг на Панаир на книгата
28 май 2012 16:06, Петя Славова
0
Криминалната кариера започва от детската градина
Снимка: Сиела

"Криминална кариера" започва от детската градина „Клара Цеткин“ в Лудвигсфелде, когато малкият Фалко открадва детско влакче и никой не го разкрива.

Необезспокояван, разказвачът става от този момент роб на своята страст, нищо не може да бъде опазено от него – играчки, велосипеди, пишещи машини и …книги. Не може да устои най-вече на книгите.

Но за кражбите му учителите и другите овластени авторитети му търсят много по-малко отговорност, отколкото за „политическите“ му прегрешения.

Книгата е на Фалко Хениг, който лично ще я представи у нас в рамките на Панаир на книгата. Срещата с писателя е на 29 май от 18.00 часа в Гьоте институт. Авторът ще представи Жоро Тенев.

След основното си образование авторът продължава с обучение за словослагател в професионално училище в Берлин. През лятото на 1989 г. бяга през Унгария на Запад, посещава Панаира на книгата във Франкфурт – един истински рай за клептоманите библиофили. Страстният крадец продължава своята криминална кариера и в обединена Германия …

Фалко Хениг описва по един забавен начин настроенията на източногерманците. Чрез кратки епизоди западният читател хвърля един необичаен поглед във всекидневието на ГДР.

 


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари