Дж. К. Роулинг с роман за възрастни

"Вакантен гост" излиза на 27 септември в няколко страни
Обновена: 2 авг 2012 09:48 | 2 авг 2012 09:47, Петя Славова
7
 Дж. К. Роулинг с роман за възрастни
Снимка: Колибри

В нова светлина ни се разкрива писателката Дж. К. Роулинг - авторката на поредицата за Хари Потър. У нас излиза първата й книга за възрастни.

„Вакантен пост“ (The Casual Vacancy) е новия й роман, който по план трябва да излезе на 27 септември едновременно в Обединеното кралство, Германия, САЩ, Франция, Белгия, Швейцария и Канада.

У нас книгата ще очакваме малко по-късно. Писателката работи с нов литературен агент и предприема промени по отношение на издателите в много страни, предвид различната читателска аудитория на новата книга. Ето какво сподели авторката:

"Макар че писах със същото удоволствие, следващата ми книга ще е коренно различна от серията за Хари Потър“.

Първият роман за възрастни на Дж. К. Роулинг „Вакантен пост“, в обем от около 400 страници, е издържан в духа на провокативната черна комедия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Дж К Роулинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сатаната в образа на писателка - за кой ли път.
5
1
 
3
 
! Отговори
Том Ридъл преди 11 години
Съгласен съм с Марина.Повечето хора са на мнение, че щом е фантастика или приключенска книга - е само за деца. И после "ама как да кажа, че я харесвам, като ще ми се смеят всички набори". Относно коментар 2 - Жоре - върни си погледа на всник "Уийкенд", "Шок", "Шоу" и останалите жълтурковци... Прекалено си промит.Като човек който е прочел всички книги за "малкия магьосник" и след това изгледал филмите ще кажа, че разликата е огромна. С нетърпение чакам да излезе за да се насладя на Роулинг...
4
3
 
8
 
! Отговори
marina.pencheva1 преди 11 години
Усещам българска завист. Ми хайде някой български писател да има толкова читатели. Дано има, но няма . Хората я харесват и жената дори е скромна. Не се прави на велика. Злобни сте. Вие напишете нещо.
3
2
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
дам, и аз за туй си помислих
2
6
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Я па...тая,кой я...излъга че става за писателка;сигурно е...намерила тетрадката на Хари Потърс...писателските магии и сега се...пробва.
1
2
 
2
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
За възрастни? Да не е като TV-каналите в малките часове?