Уроци по извисяване на духа

Как се постига вътрешен мир може да прочетем в книга
7 ное 2012 08:38, Петя Славова
5
 Уроци по извисяване на духа
Снимка: ИК „Изток-Запад”

Как да търсим и сами да открием пътя към собствените си духовни постижения ще ни покаже „Нещата от живота и съпътстващите ги чудеса” на Екатерина Илиева-Георгиева. Книгота е материалното доказателство докъде може да стигне човек в необятните дебри на духовното, стига да има желание за вътрешен мир и да търси истината.

Всеки от нас възприема света по различен начин. За някои той е изцяло материален, изтъкан единствено от това, което могат да докоснат, това, което има парична стойност. За други заобикалящото ги е крайно недостатъчно. Те живеят сякаш в два свята – присъстват физически в материалния, но умът им се рее постоянно в духовния свят, а злободневните проблеми са без значение за тях. Какво ще предпочете отделния човек – извисяването на духа или светската суета, зависи изцяло от личната душевна нагласа.

В „Нещата от живота и съпътстващите ги чудеса” Екатерина Георгиева внушава посланието, че ако човек пожелае духовно прозрение, начините да събуди и провокира духа са част от собствената му природа. Авторката подкрепя тезата си като разказва за необятните възможности на човешката душа; книгата е изпълнена с познание и позитивност. Тя разглежда духовни въпроси, чиито отговори Георгиева ни поднася по един особено завладяващ начин.

Първоначалният замисъл на авторката е да опише духовните си изживявания и свързаните с тях чудеса. Впоследствие тя разбира, че извадени от контекста на нейния личен живот те губят смисъл и звучат нереално. Именно това обстоятелство кара Георгиева да пише в автобиографична форма, въпреки че в предишните си книги тя съзнателно и много старателно крие личността си в сянка. „Нещата от живота и съпътстващите ги чудеса” е доказателство, че колкото и да не ни се вярва, чудеса все пак се случват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Хелена преди 11 години
Любопитно заглавие с позитивно послание... Майната им на хейтърите.
4
3
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
Първият път прочетох заглавието "Уроци по изнасилване на духа", и май така би било по-точно. За всички книги от тоя тип се отнася.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайди Клум е щастлива с новия си любим................................явно не е чела тая книга!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудно,кой ли я е спонсорирал,че е издала тоя кич?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости!Тая ще умре гладна,ако чака да и купят тъпата книга!Не разбраха ли,че няма кой да им чете глупостите?