Пътят към себе си

Излезе съвместният проект "Преходът" на Галя Радева-Рейни и Румен Дамянов
14 ное 2012 11:04, Петя Славова
0
Пътят към себе си
Снимка: Издателство Контекст

„Преходът“ е роман метафора за пътя, който извървява съвременният човек, за да преодолее в себе си демоните на самотата, отчуждението.

Негови автори са Галя Радева-Рейни и Румен Дамянов.

Доктор Сара Верман е психотерапевт, чиято практиката я сблъсква с множество човешки съдби – банкер с минало на алпинист, безработна бивша секретарка, журналист от жълтите хроники на медиите, някогашна красавица – съпруга на известен футболист.

Още няколко образа допълват необикновено-обикновените драми. Героите са така потънали в проблемите на всекидневните си тревоги и напрежения, че обичайните практики на психотерапията се оказват недостатъчни.

Доктор Верман предприема необичаен и рискован ход – със съдействието на планинския гид Белов да превърне пациентите си в екип, способен да осъществи тежък преход високо в Алпите. Всъщност, преход към и във самите себе си.

Галя Радева-Рейни е автор на поезия и екстремен планинар. Румен Дамянов пише проза непрофесионално и катери съвсем професионално световните алпинистки турове.
Те решават да напишат общ роман, който е дебют и за двамата. Идеята и скелетът идват от Румен Дамянов. Обработката на образите и изпълването им със съдържание, съграждането на повествованието е на Галя Радева-Рейни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари