Как да преуспеем с източен подход

"Дао на успеха" на Дерек Лин у нас
3 дек 2012 15:30, Петя Славова
0
Как да преуспеем с източен подход
Снимка: Дамян Яков

Една модерна книга за съдбата и мощта, основана на древните принципи на Дао Дъ Дзин ни предлага Дерек Лин.
„Дао на успеха“ пише за трансформациите у всеки, които се изживяват до краен предел.

Книгата може да намерим у нас от 3 декември в превод на Владимир Германов.

Идеята на тази книга e не просто да постигнем повече спокойствие и самообладание, а да разберем как да установим здрава връзка с духа, който на свой ред ще ни позволи да използваме неговата неизчерпаема сила. Според автора, първата стъпка е да освободим нашата истинска същност, скритата ни сила за духовно пробуждане.
„В житейския поток или на ловното поле за успехи самият ти си и лъкът, и стрелата.

Виж как можеш да избираш точните мишени и да търсиш верните ориентири и помни, че винаги има друго, по-добро решение“ - обяснява Дерек Лин.

Когато Дао те води, ставаш архитект на собствената си съдба и неин строител, а от постигнатата якост на духа ти зависи дали от парче мрамор ще се превърнеш в стъпало или в статуя. Авторът ни разкрива Дао – пътят, който ни води към постигането на целта, който може да е широк и равен, а целта – близо до нас. Но той не пропуска да отбележи и, че „хората обичат страничните пътища“.
 

Чрез творбата си Лин ще ни поведе по източния подход към науката и успеха. Ще коментира древните китайски притчи, и ще ни покаже как може да се генерира постоянен прогрес в петте сфери на човешкия живот – духовност, разум, взаимоотношения, физическо обкръжение и съдба.

Даоиската философия, такава, каквато я представя Дерек Лин – не е мистично учение, а съвсем практичен подход към живота, носещ успех както в материалния свят, така и в духовното развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари