Българи изследват икономиката на Япония

Книгата им е разделена на четири раздела
Обновена: 14 дек 2012 15:22 | 14 дек 2012 15:22, Петя Славова
5
Българи изследват икономиката на Япония
Снимка: ИК „Изток-Запад”

Изследвания върху икономиката и бизнеса на една от най-развитите страни в света ни представят проф. Нако Стефанов и д-р Евгений Кандиларов в съвместното си издание „Япония. Икономика, технологии, иновации и управление”.

Японските стоки по цял свят са еталон за високо качество и добро изпълнение от години. На какво се дължи този факт? Отговаря ни книгата „Япония. Икономика, технологии, иновации и управление” на проф. Нако Стефанов и д-р Евгений Кандиларов. Тя изследва индустриалната политика, осъществявана от Страната на изгряващото слънце, съвременното състояние на икономическите сектори по ключови отрасли, икономиката на труда и структурата на японската икономика като цяло. Изданието предлага подробна информация за динамиката на системата на възпроизводство на материалния живот на страната от древността до днес. Изследванията в книгата включват също технологическия и иновационен прогрес на Япония – развитието на традиционните, индустриалните и върховите технологии в страната, както и създаването и динамиката на националната иновационна система.

Освен историята на икономическото развитие на Япония и нейното технологическо и иновационно развитие, изследвани в четирите раздела на изданието, авторите обръщат внимание и на японското управление. То е разгледано като управленски модел на равнище отделна стопанска организация, характеризиращ се с най-високи постижения в областта на интеграцията между човек и организация и явяващ се най-висок етап в развитието на управленската практика и мисъл в индустриалната епоха. „Япония. Икономика, технологии, иновации и управление” е подходяща за студенти, изследователи, преподаватели и практици в областта на икономиката, технологиите, иновациите и управлението, за японисти, както и за най-широка публика, интересуваща се от Япония и въпросите на икономиката, технологиите, иновациите и управлението.

Проф. дфн. Стефанов е преподавател в специалност „Японистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Специалист е по управление, икономика, иноватика и глобалистика. Японист и изследовател на страните от Източна Азия, Стефанов е автор на над 60 монографии, учебници и брошури.

Съавторът Кандиларов пък е доктор по история и хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ – ИФ и ФКНФ, специалност „Японистика“. Сътрудник е в Центъра за исторически и политологически изследвания. Специализирал е във Факултета по политически науки и икономика на университета „Мейджи“ в Токио, в Японския езиков институт – Кансай, Осака, както и в Техническия университет „На­гаока“. Специалист е по съвременна политическа и икономическа история и международни отношения. Написал е и книгата „България и Япония. От Студената война към ХХІ век“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
японците са още на ниво полупроводници, пък ние вече правим цели
4
0
 
3
 
! Отговори
х преди 11 години
българите изследват как мафията може да се вкара в действие.най малко ще стигнат до банкоматите.
3
0
 
4
 
! Отговори
ямамото преди 11 години
било каквото било от 15 години рецесия
2
3
 
11
 
! Отговори
ми преди 11 години
Интересно, все едно бълха да изследва куче!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"България - малката Япония на Балканите":другаря Тодор Живков.