Родителите искат уважение, а децата...

Втора издадена книга за родителството с автор Йеспер Юл
7 яну 2013 10:38, Петя Славова
3
Родителите искат уважение, а децата...
Снимка: "Жанет 45"

Още една ценна книга за родителството може да открием от автора Йеспер Юл.

"Това съм аз! А ти кой си?" вече е по книжарниците у нас. Това е втората книга на Юл, преведена на български. Познаваме автора и с "Твоето компетентно дете", в която той поглежда света от гледната точка на малките.

В новата книга Йеспер Юл говори за това, което малко старомодно наричаме „поставяне на граници на децата“. Ще видим как ние, като човешки същества – включително малките и големите деца, – можем да се разграничаваме едни от други без да има наранени, като в същото време съхраним качеството на общуване на високо ниво.

Да бъдеш обичан е строго индивидуално усещане при малки и големи, но за всички важи едно – не се чувстваме обичани, когато някой нарушава или не зачита личните ни граници. Ако това се случва многократно и грубо, самоуважението ни се понижава, а с него и нашата способност да действаме конструктивно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Mimoza преди 11 години
Винаги съм смятала, че ние родителите, много често грешим в отношенията с децата си, мислейки си, че винаги сме прави, което естествено не е вярно! Децата са "отделни" личности и с тях трябва да се държим уважително и зачитайки техните интереси и права. Да пазим достойнството им и да зачитаме личното им пространство е задължително! Аз продължавам да се образовам и да се уча всеки ден в тези отношения...дано успявам.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се налага някой да ме учи с книжки как да общувам с децата си! Децата искат на първо място сигурност и тази дума не включва пари ,а внимание ,подкрепа ,присъствие ,разбиране... За съжаление много от хората не намират време за децата си и мислят ,че материалното което им осигуряват компенсира . Да ама не!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
четох моето компетентно дете и наистина обърна светогледа ми към сина ми, дано повече хора успеят да преоткрият общуването си с децата си