Какво е да си под "Чуждо влияние"

Джил Хатауей продължава странната история на Вий Бел
12 апр 2013 13:26, Петя Славова
0
Какво е да си под "Чуждо влияние"
Снимка: Егмонт България

Какво се случва с героинята на Джил Хатауей от „Чужди очи“ Вий Бел може да разберем от продължението на романа „Чуждо влияние“.

Паранормалният трилър излиза у нас на 15 април, в превод на Елка Виденова. Първата част запознава читателя със странните събития в живота на Бел, предизвикани от необичайната й способност да вижда света през чужди очи.

Нейната история продължава със сюжет, побиращ драматични обрати, тайни и лъжи, напрегнати моменти и романтика.

Нови любопитни моменти се случват на Вий Бел и във втората част. Преди шест месеца героинята става неволен свидетел на ужасяващо убийство и едва не се превръща в следващата жертва, опитвайки се да разкрие извършителя.

Оттогава дарбата й (или проклятието) да се приплъзва в съзнанието на околните и да вижда през техните очи e под контрол. Нещата започват да се нормализират за Вий, а по всичко личи, че и връзката й с най-добрия й приятел Ролинс е на път да се задълбочи. Докато спокойствието й не е нарушено от необяснима случка.

Момичето губи съзнание и се събужда на ръба на скала в отдалечена местност, взирайки се в безжизненото тяло на познато момче. Първата й реакция е да сподели с Ролинс, но напоследък той сякаш проявява по-голям интерес към колежката си Анна, отколкото към Вий. Появяват се и въпроси дали да не разкрие тайната на отдавна изчезналата си леля, която внезапно се появява от нищото.

Потъвайки в колебания и съмнения, животът на Вий се превръща в пълна каша – тя продължава да се озовава във все по-странни ситуации, без спомен как е попаднала в тях. В едно обаче е сигурна – още някой притежава способността да се приплъзва в чуждите умове. И този някой я използва, за да отмъсти...

Джил Хатауей признава, че първоначално няма намерение да продължи историята на Вий Бел, но отзивите, получени от читатели и критика, я убеждават да промени мнението си. Родена в Айова, тя завършва английска литература в местния държавен университет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари