Животът на Паулу Коелю на филм

Проектът е съвместна продукция на Бразилия и Испания
3 юли 2013 15:20, Петя Славова
4
Животът на Паулу Коелю на филм
Паулу Коелю. Снимка: Reuters

В Испания завършиха снимките на игрален филм за живот на писателя Паулу Коелю, съобщи Скрийн дейли. Продукцията "Пилигримът: Най-добрата история от Паулу Коелю" ("The Pilgrim: The Best Story of Paulo Coelho") ще излезе на екран през първата половина на 2014 година, пише БТА.

"Това ще е филм за мечтателя, който подобно на Алиса в страната на чудесата е бил прекалено велик за своя дом" - разказва продуцентът на проекта Иона де Маседо. "Родителите му са искали да стане инженер, но в крайна сметка лекарите са го лекували с електрошокова терапия, а военните са го измъчвали" -пояснява кинематографистът.

Каролина Кочо е написала сценария на базата на разговори с Коелю. В продукцията писателят е представен и в младежките, и в зрелите си години. Образът се пресъздава от Равел и от Жулио Андраде. Режисьор е Даниел Аугусто, предаде Холивуд рипортър.

Филмът е съвместно производство на киностудии от Бразилия и Испания. Снимките са правени в двете държави - първо в бразилския мегаполис Рио де Жанейро, а след това в испанския гр. Сантяго де Компостела.

 Паулу Коельо е известен с романи като "Алхимикът" и "Вероника решава да умре". Роден е през 1947 г. в Рио де Жанейро в заможно семейство, което е против увлечението му по литературата.

Като млад е изпращан от родителите си в психиатрична болница, откъдето успява да избяга. През 70-те години на миналия век пише текстове на песни. През 1974 г. е арестуван за кратко заради поезията си, в която бразилската диктатура вижда заплаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
35
 
! Отговори
ка преди 10 години
Силно съм скептичен към кинофилми, когато се опитват да показват духовни неща. Неслучайно самият Коелю не разрешава книгите му да се филмират (единственото изключение мисля, че е "Вероника решава да умре"). От друга страна той е на границата между дълбочината и повърхностността и това може да се впише донякъде в концепцията му, защото немалко млади хора стигат до важните неща чрез него, като той по-скоро отваря вратата, ако искаш наистина да навлезеш в същността, неговите книги не помагат.
3
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След глупавите му книги и филм!
2
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След глупавите му книги и филм!
1
11
 
36
 
! Отговори
Гладна манекенка преди 10 години
Това ще бъде страхотен филм!