Когато паднали ангели се съюзят с човеци

Развръзката в "Ангелополис"
19 юли 2013 16:29, Петя Славова
0
Когато паднали ангели се съюзят с човеци
Снимка: Сиела

С романа "Ангелология" Даниел Трусони ни въведе в свръхестествения и прелъстителен свят на ангелите. У нас излиза "Ангелополис", където историята за битката на изкуствоведа Верлен и Еванджелин с най-коварните врагове на човечеството – ангело-човешките хибриди, известни като нефилими, продължава.

Вече са минали десет години откакто Верлен вижда Еванджелин да полита от моста Бруклин; за него ангелските й крила са предателство, което все още го гнети. Нефилимите се възраждат отново и кроят планове да си сътворят собствен рай – Ангелополис, но са безжалостно преследвани от Верлен в новото му амплоа на ловец на ангели.
Загадката около произхода на Еванджелин отвежда ангелолозите от Париж до Санкт Петербург, дълбоко в дебрите на Сибир, по българския черноморски бряг, в пещерата Дяволското гърло.

"Ангелополис" е история за паднали ангели, влезли в безбожен съюз с човеци, които създават потомство, отбелязват издателите.

Писателката Даниел Трусони е родена през 1973 г. Детството й преминава в Ла Крос, Уисконсин. Завършила е Уисконсинския университет и Писателската програма на Университета в Айова, където получава награда за проза.

Нейни произведения са публикувани в Ню Йорк Таймс, Телеграф, Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Тин Хаус. Дебютната книга със спомени на Даниел Трусони Вдън земя (Сиела, 2008) е избрана като една от десетте най-добри книги за 2006 г. от Ню Йорк Таймс, а Ангелология (Сиела, 2010) е бестселър на Ню Йорк Таймс, романът е издаден в 32 страни. В момента Даниел Трусони живее в САЩ и Франция.

"Ангелополис" излиза в превод на Юлия Бучкова–Малеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари