"Какво е мъж без мустаци" ни разяснява Анте Томич

Дебютният му роман е вече и в България
31 юли 2013 16:03, Петя Славова
2
"Какво е мъж без мустаци" ни разяснява Анте Томич
Снимка: Издателство „Алтера”

„Какво е мъж без мустаци” ни разяснява Анте Томич в своята книга, която излиза у нас.

Леката и непретенциозна на пръв поглед история за младата вдовица, влюбена в алкохолизирания селски свещеник, е брилянтен роман, написан в най-добрите хумористични традиции.  Книгата бързо се превръща в хитово заглавие в Хърватия, а нейната екранизация е показвана и в България.

В кълбото от страсти, морал, предразсъдъци, мечти и илюзии трагичното и комичното са неразделни, както в живота, а в ярките и запомнящи се образи се оглеждат характерни за днешното хърватско общество модели на поведение. Романът се чете на един дъх, разсмива до сълзи и те оставя с единственото желание да го подариш на някого или поне да го прочетеш още веднъж.

Авторът Анте Томич е роден в Сплит  през 1970 г. По образование е философ и социолог. Той започва своята литературна кариера като журналист в един от водещите хърватски всекидневници "Свободна Далмация".

Многобройните очерци, есета и разкази доказват таланта му на разказвач, а "Какво е мъж без мустаци", написана през 2000 г. е неговия дебютен роман.

 Следват още романи, сборници с репортажи и статии, филмови сценарии, които превръщат Анте Томич в име, задължително за всяка представителна антология на съвременната хърватска проза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 години
Пич, прочети първо книгата и после пиши.Този ти коментар е умопомрачително *** и лишен от каквато и да е връзка с романа.По темата:Толкова не съм се смял от много време. Невероятен роман, който се чете на един дъх. Адски близък до цялостния бит на европейците от нашите покрайнини.Супер забавен, но и казващ много истини.Четете.
1
0
 
2
 
! Отговори
Teo преди 10 години
Мъж без мустаци е като жена без т.шаци - т.е. това е един атрибут, който не е необходим, а наличието му налага допълнителни хигиенни норми. И в двата случая е необходимо да се спазва строга хигиена, поради възникване на опасност от прихващане на срамни буби и други неприятни неща :Р.