Публикуват мемоарите на насилената от Полански американка

Геймър е била упоена от режисьора в дома на Джак Никълсън
18 сеп 2013 16:36, Петя Славова
1
Публикуват мемоарите на насилената от Полански американка
Роман Полански. Снимка: Reuters

Вечерта на 10 март 1977 г.,когато Полански кара 13-годишната тогава Саманта Геймър да позира за снимки,  да пие шампанско, дава й упойващо вещество и прави секс с нея против волята й в дома на Джак Никълсън е описана в мемоарите на потърпешвата.

Историята й излиза 36 години след случилото се, съобщи Франс прес.

Книгата, написана от нея и нейния адвокат, е озаглавена "Момичето - един живот в сянката на Роман Полански". В меомоарите си Геймър описва подробно вечерта на 10 март. Разказва, че била под ефекта на алкохола и наркотичното вещество и била впечатлена от известността на Полански и разликата във възрастта им, пише БТА.

Затова не се съпротивлявала. "Защо да се съпротивлявам? Исках всичко да приключи по-бързо", е написала тя. Саманта описва страховете си и по-късния си плач, докато Полански я отвежда с кола до дома й и я пита дали всичко е наред. Геймър му отвърнала да не се тревожи. По-късно тя написала в дневника си, че Полански я заснел и я изнасилил.

От този момент животът й се променил и тя си спомня, че се зарекла да не описва никога какво се е случило. Защото на 13-годишна възраст била под непрестанния натиск на медиите, полицията и правосъдието в Калифорния въпреки усилията на семейството й да я защити.

Станалото не бе по-лошо от онова, което предстоеше да се случи, отбелязва Геймър. В книгата си тя разобличава калифорнийското правосъдие и "корумпираните хора, чийто стремеж за реклама е по-голям от този за правосъдие".

Саманта, която има трима синове и поделя времето си между Хавай и Невада, обаче не таи никаква омраза. "Семейството ми никога не е настоявало Полански да бъде наказан, е написала тя. Искахме просто съдебната машина да спре да се върти."

В края на книгата си Геймър заявява, че е простила на Полански. "Не му простих заради него самия, а заради себе си. Прошката не е признак на слабост, а на сила", уверява тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари