Джеймс Бонд през очите на Уилям Бойд

Писателят представи официално романа си за Агент 007
Обновена: 25 сеп 2013 17:36 | 25 сеп 2013 17:36, Петя Славова
0

Подвизите на Джеймс Бонд продължават и в новия роман на писателя Уилям Бойд. Официано авторът представи книгата си в хотел "Дорчестър" в Лондон ден преди излизането й на книжния пазар, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Романът "Solo" е оторизиран от семейството на писателя Ян Флеминг - "бащата" на прочутия агент 007. Благодарение на Уилям Бойд - Джеймс Бонд се завръща в играта -такъв, какъвто го помнят читателите, с една малка разлика - приликата му с актьора Даниъл Дей-Луис, пише БТА.

Бойд обяснява, че носителят на "Оскар" идеално се вписва в представата му за Бонд такъв, какъвто го е обрисувал в романа си "Solo".

Писателят напомня, че навремето Ян Флеминг е оприличил героя си на американския певец Хоги Кармайкъл, чието подобие е Даниъл Дей-Луис.

Романът "Solo" отвежда 45-годишния Джеймс Бонд в разтърсвана от война западноафриканска държава. Действието на книгата се развива през 1969 г. основно в Африка, но също в Европа и САЩ.

Уилям Бойд, цитиран от ДПА, разкрива още, че е бил "силно заинтригуван" от личността на Ян Флеминг, когото включва като герой в номинирания си за награда "Букър" роман "Всяко човешко сърце".

В работата си над новата книга за Джеймс Бонд Бойд си е сътрудничил с трима от актьорите, превъплъщавали се в образа на супершпионина - Шон Конъри, Пиърс Броснан и Даниъл Крейг.  "Идеята, че тези някак случайни връзки с Флеминг ще обогатят писането, ми се струваше неустоимо привлекателна", споделя авторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари