Да разкажеш живота си като Кустурица

Концертът му у нас е през февруари 2014 г.
17 дек 2013 21:22, Петя Славова
0
Да разкажеш живота си като Кустурица
Снимка: Колибри

По повод концерта на Емир Кустурица у нас, който ще се случи на 7 февруари 2014 г. в НДК, ви припомняме и за автобиографията на сръбския музикант "Смъртта е непотвърден слух".

Кустурица идва у нас със своите музиканти „Оркестър на непушачите“ (The No Smoking Orchestra) и така открива  световното си турне.

Емир Кустурица е личност, която не се побира в безукорни определения. Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като „Спомняш ли си Доли Бел“, „Ъндърграунд“, „Черна котка, бял котарак“, „Животът е чудо“ и други известни заглавия, отличавани на най-престижните кино форуми в света.

Паралелно Емир се вихри на музикалната сцена в сътрудничество с други забележителни музиканти, сред които емблематичният му творчески тандем с Горан Брегович. Не по-малко екстравагантно е уникалното селище Дръвенград, което Емир изгради на около 250 км. от Белград, само от дървен материал и което всяка година става домакин на международния културен форум Кюстендорф (също създаден от Кустурица).

Предстои да излезе филмът „Любов и война“ с участието на иконата на женствеността Моника Белучи, която беше почетен гост на шестия кино - и музикален фестивал, а в лентата ще видим и самия режисьор в централна роля.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари