Бенджамин Пърси описва "Кървава война"

Романът излиза у нас
20 дек 2013 10:58, Петя Славова
0
Бенджамин Пърси описва "Кървава война"
Снимка: Сиела

Всяка тийнейджърка си мисли, че не е като другите. Но когато правителствените агенти разбиват вратата на Клеър Форестър и убиват родителите й, тя разбира колко различна е наистина.

Патрик Гембъл с нищо не е по-необикновен от останалите до деня, в който се качва на самолета и часове по-късно излиза от него като единствен оцелял пътник. И като герой.

Техните съдби ще проследим в романа на Бенджамин Пърси "Кървава луна".

От романа ще узнаем още, че президентът Чейс Уилямс се заклева да изличи заплахата за нацията, ала електоратът не знае, че той се е превърнал в това, което се е заклел да унищожи. Всички са въвлечени във война, която до този момент е била контролирана със закони, насилие и наркотици.

Назрява метеж, който ще причини разруха, загуби и трагедии. Нощта на кървавата луна идва. И тогава ще се появи един неузнаваем, кошмарен свят, в който ще започне битката за човечеството.

Новият необикновен, свръхестествен трилър на Бенджамин Пърси е комбинация от история и странна художествена измислица, които сякаш вдигат огледало пред съвременна Америка, за да отразят страховете и предразсъдъците й.

Бенджамин Пърси (р. 1979) е американски писател, автор на вече два романа и два сборника с разкази. Печелил е наградите Whiting Writers, Pushcart Prise, субсидия от Националната фондация за изкуства и наградата George Plimpton за белетристика на The Paris Review.

"Кървава луна" излиза у нас в превод на Жана Тотева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари