"Птици, зверове и роднини" през погледа на Джералд Даръл

Идиличната представа на автора за животните и техните тайни
7 фев 2014 07:33, Петя Славова
1
"Птици, зверове и роднини" през погледа на Джералд Даръл
Снимка: Колибри

„Птици, зверове и роднини“  ни представя британският естествоизпитател, писател и общественик Джералд Даръл.

През 1935 година семейството на Даръл се премества на гръцкия остров Корфу, където той събира екземпляри от местната фауна и ги превръща в свои домашни любимци. Именно периодът до 1939 г. вдъхновява бестселъра „Моето семейство и други животни“ и последвалите го „Птици, зверове и роднини“ и „Градината на боговете“.

Не по-малко комично и увлекателно от първата книга, настоящото четиво обогатява идиличната представа за райския остров, където любимецът на поколения читатели Джералд Даръл научава много за света на животните и техните тайни.

Роден в Индия през 1925 г., Джералд Даръл е прочут като основател на Джърсейския тръст за защита на дивите животни (впоследствие наречен на негово име) и на Джърсейската зоологическа градина. След първата си експедиция в Африка през 1947 г. той посещава Парагвай, Аржентина, Сиера Леоне, Мексико, Мавриций и Мадагаскар и лансира телевизионна програма, в която споделя преживяванията си в Австралия и Нова Зеландия.

До 1995 г., когато напуска света на живите, Даръл създава общо двайсетина книги, постигнали забележителен успех заради свежата тематика и оригиналното чувство за хумор.

У нас "Птици, зверове и роднини" излиза на 10 февруари в превод на Владимир Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
зверове? :-D