Търси се най-новият български роман

Конкурс за непубликувано произведение до 17 юни
Обновена: 13 мар 2014 09:57 | 13 мар 2014 09:57, Петя Славова
0
Търси се най-новият български роман
Снимка: Сиела

Ако сте написали роман, но все още не сте го публикувал, може да участвате в конкурса „Нов български роман”. Първата награда дава шанс на победителя да сключи авторски договор с издателството, както и парична награда от 3000 лв. Романът ще бъде разпространен в книжарските вериги на страната, а ще има и рекламна кампания, която да популяризира книгата.

Авторът, получил втората награда, също ще скючи авторски договор за публикуване на книгата му, както и разпространението й в страната.

Конкурсът е на издателство „Сиела”, които се опитват да намерят следващия любим български роман. Конкурсът е анонимен и без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение.

Участниците може да са издавали до този момент творби или да са дебютанти. Няма възрастови ограничения. Единственото, което има значение, са историята, която се разказва, и писателски умения на участниците. Текстовете ще се четат от специално избрано и обявено по-късно тричленно жури от професионалисти.

Важно условие е ръкописът да не е публикуван до този момент под каквато и да е форма – печатна или електронна. Също така да не съдържа името на автора, нито индикации за авторство. Трябва да се изпрати само в електронен вид в PDF формат, като в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство (например ivan_petrov@yahoo.com) Шрифтът е Times New Roman, размер 14, Междуредие: 1,5 и да се номерират страниците.

Ръкописите се приемат до 17 юни тази година, а обявяването на 5-те най-добри е на 18 август 2014 г.
Обяване на първа и втора награда на специална церемония – на 30 септември
Премиера на романа, получил първа награда – на 1 декември 2014 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари