Да влезеш в кожата на Георги Парцалев

Спомени за големия актьор споделя Звезделин Минков
1 апр 2015 21:25, Петя Славова
3
Да влезеш в кожата на Георги Парцалев
Снимка: Сиела

Лесно ли е да влезеш в кожата на Георги Парцалев споделя неговият имитатор Звезделин Минков в книгата си „Малки спомени за големия Парцалев”. Авторът е бил и личен приятел с покойния актьор и разказва за незабравимите си срещи с него.

Всъщност това не е единственият актьор, който Звезделин Минков може да имитира. Оказва се, че талантът може да променя гласа си по 18 различни начини. За първи път е усетил това свое умение, когато е бил в 6-ти клас, сподели той пред bTV. Когато усетил, че може да го прави, започнал да имитира учителите си, за да забавлява съучениците си.

Дарбата му дава шанс да го сбъркат гласа му дори с този на Луи дьо Финес.

Сред любопитните истории, които ще научим от книгата е и тази, в която Звезделин зъзне край стоянка на таксита в центъра на София. Било е мразовита февруарска нощ. Изведнъж го осенила идея.

„Приближих се до стоянката и натиснах копчето за връзка с дежурния оператор.След няколко секунди се чу сънен женски глас: „Моляааа?!“. Аз си преправих гласа и рекох: „А бе моля ви се, пратете ми едно такси на жълтите павета, че ми замръзна джигера! Утре няма да имам глас в театъра!!!“. Жената отсреща мигом се събуди: „Ооо, другарю Парцалев, веднага ви познах! Стойте там! Веднага ви пращам кола! До две минути ще е при вас!!!“.

Представянето на „Малки спомени за големия Парцалев” ще се състои на 1 април от 18.30 часа в Столична библиотека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на автора за начинанието!!!! Нека не потъва в забвение великият актъор.
1
2
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Големият и неповторим Парцалев ни липсва в това смутно време,а тази книга със спомени за него е един светъл лъч над забравата.Похвала за автора и имитатора г-н Минков.