Тленните останки на Маркес отиват в родината му

Те ще бъдат в манастир в историческия център на Картахена
12 авг 2015 10:54, Петя Славова
1
Тленните останки на Маркес отиват в родината му
Снимка: архив, Reuters

Тленните останки на световноизвестния автор на романа "Сто години самота" Габриел Гарсия Маркес ще бъдат върнати от Мексико в колумбийския град Картахена, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС.

Властите в щата Боливар постигнаха споразумение със семейството на писателя за мястото на неговото погребение. Тленните останки на Маркес ще бъдат отправени в един от манастирите в историческия център на града, пише БТА.

Габриел Гарсия Маркес почина на 17 април 2014 година на 87-годишна възраст в Мексико. Той е известен не само в Латинска Америка, но и далеч зад нейните предели. В Мексико от родната Колумбия знаменитият литератор пристига в края на 50-те години заедно със съпругата си Мерседес Барча и със сина си Родриго, а три години по-късно му се ражда и вторият му син - Гонсало.

През 1982 година Маркес получава Нобеловата награда за литература. Неговите произведения "Сто години самота", "Есента на патриарха" и "Любов по време на холера" са преведени на много езици и са любими на читателите от различни поколения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари