CineLibri ни кани на "Закуска в Тифани"

Фестивалът се открива на 2 ноември в "Люмиер"
Обновена: 2 ное 2015 12:54 | 2 ное 2015 10:53, Петя Славова
0
CineLibri ни кани на "Закуска в Тифани"
Снимка: CineLibri

Американската класика от 1961 г. „Закуска в Тифани“ може да видим на 2 ноември от 19.00 часа в кино "Люмиер". С прожекцията се открива фестивала CineLibri, който събира киното и литературата в едно. Режисьорът Блейк Едуардс снима творбата си по книгата на световно известния и обичан в България писател Труман Капоти.

По повод откриването на фестивала организаторите са подготвили за публиката нов и екстравагантен аранжимент на емблематичната песен от филма Moon River, изпълнен от струнен квартет с гост-вокал Андрония Попова (Рони) от Nasekomix, в компанията на няколко впечатляващи съучастници. Фестивалът ще продължи с 12 специални събития – акции, срещи и партита, които ще ни потопят в атмосферата на филмите преди прожекциите им.

С първата прожекция ще видим Одри Хепбърн в своята малка черна рокля превърнала се в еталон за елегантност за поколения дами от цял свят. Нейната героиня Холи Голайтли обича да ходи в бижутерийния бутик „Тифани“, където всичко е красиво и вълшебно. Филмът може да се види още на 5 ноември от 20.30 ч. в кино Одеон, а пловдивчани ще могат да го гледат на 8 ноември от 18.30 ч. в Lucky Дом на киното.

През годините „Закуска в Тифани“, печели 16 награди и 8 номинации, в това число пет награди „Грами“ в различни категории за музиката към филма и две награди „Оскар” за оригинална песен (Moon River) и най-добра музика.

Освен в София, CineLibri ще се проведе в Пловдив (Дом на киното Lucky) и Варна (Фестивален и конгресен център – Варна) между 2 и 11 ноември 2015г. и ще включва 50 прожекции на филми, вдъхновени както от литературни класики, така и от образци на съвременната художествена проза.

CineLibri е част от специалните събития по повод 25-ия рожден ден на издателство Colibri.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Cinelibri
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари