Джоан Роулинг пише нова книга за деца

Паралелно с нея пише и сценарий за филм
4 ное 2015 10:00, Петя Славова
0
Джоан Роулинг пише нова книга за деца
Снимка: архив, Reuters

Британската писателка Джоан Роулинг, авторката на поредицата романи за приключенията на момчето с магьоснически способности Хари Потър, работи над нова книга за деца. Това съобщи самата тя в ефира на радиостанцията "Би Би Си рейдио 2".

"Написах част от детска книга, която наистина ми харесва. Безспорно, ще я завърша" - заяви Роулинг. Тя отказва да назове датата, на която ще бъде издадено новото й произведение за деца, тъй като паралелно пише сценарий.
Писателката отбеляза също, че има много идеи за книги за възрастни. "Понякога се страхувам, че ще умра, преди да напиша всичко, което съм замислила. Това е моята криза на средната възраст" - каза Роулинг, цитирана от БТА.

Джоан К. Роулинг, която е автор на три книги, издадени под псевдонима Робърт Галбрейт, няма намерение да използва други имена. "Опитът да се използва повече от един псевдоним е игра за глупаци. Искам да запазя Робърт Галбрейт още известно време" - каза Роулинг. Тя заяви също, че възнамерява да издаде много книги и с името Джоан Роулинг.

В. "Телеграф" припомня, че последният роман за Хари Потър беше публикуван през 2007 г. След това Роулинг издаде три книги за възрастни под псевдонима Робърт Галбрейт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Джоан Роулинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари