С книга, концерт и филм почетоха паметта на Ленън

Поводът бе 35 години от убийството му
9 дек 2015 10:27, Петя Славова
1
С книга, концерт и филм почетоха паметта на Ленън
Снимка: БТА

С издаването на нова книга, концерт и документален филм в САЩ почетоха паметта на певеца, поет, композитор и член на световноизвестната група "Бийтълс" Джон Ленън по повод 35-ата годишнина от смъртта му, съобщи ТАСС.

На 8 декември 1980 година в 22.50 часа, когато Джон Ленън и съпругата му Йоко Оно се завръщат от звукозаписното студио "Рекърд плант", се раздава изстрел. Марк Чапман стреля пет пъти в гърба на Ленън. Всички опити в болницата "Рузвелт" музикантът да бъде спасен, са напразни. В 23.15 часа Ленън умира. Впоследствие съпругата му Йоко Оно разпръсква праха му в Сентръл парк, пише БТА.

Телевизионната компания Си Ен Ен отбеляза датата с документалния филм "Животът и смъртта на Джон Ленън" (The Life and Death of John Lennon), където са събрани спомени на близки на Ленън и на много почитатели на таланта му.

На Джон Ленън е посветена и новата книга "Beatlebone", написана от ирландския писател Кевин Бари. Тя разказва за един от трудните периоди в живота на певеца, "когато той е почти на 40 и "Бийтълс" вече остават в миналото".
Концертът в памет на Джон Ленън е организиран в Ню Йорк от един от почитателите на таланта му - редактора на сп. Mad Джо Райола. Разрешение за него е дала съпругата на певеца Йоко Оно.

Всяка година през декември тя идва в Ню Йорк. Тази година свои произведения на концерта са изпълнили Никол Аткинс, Джоузеф Артър, Джонат Брук и Луси Каплански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: джон ленънйоко оно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво ли това зловещо създание е омагьосало един от най-великите музиканти??????